Львів Інформ

Міжнародний науковий проект організації охорони природи Європи об’єднав 14 країн ЄС і Китай

Міжнародний науковий проект організації охорони природи Європи об’єднав 14 країн ЄС і Китай
315 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дикі бджоли, метелики, жуки, мухи та інші комахи відіграють важливу роль в екосистемах, але знаходяться під тиском втрати довкілля, пестицидів та зміни клімату.

Загальна картина складна і мало що відомо про те, як взаємодіють ці стресори і як боротися з падінням біорізноманіття. Проект Safeguard (Safeguarding European wild pollinators) – це 4-річна програма, мета якої – заповнити прогалини, зібравши всі наявні дані про диких запилювачів та провівши нові польові експерименти, щоб зрозуміти складну взаємодію окремих факторів скорочення чисельності запилювачів.

"Як вчені ми прагнемо зрозуміти причини та наслідки скорочення чисельності запилювачів, а потім використовувати ці дані для реалізації та тестування заходів щодо захисту та відновлення різноманітності комах", - каже координатор проекту Інгольф Стеффан-Девентер.

Проект вартістю 7,9 млн. євро об'єднує 22 партнери з 14 країн Європи, а також три інститути в Китаї, що наголошує на глобальному інтересі до вирішення цієї проблеми. "Ми знаходимося на критичному етапі порушення екосистеми людиною, і нам терміново необхідно звернути цю тенденцію назад", - додає Штеффан-Девентер.

 

До кінця проекту у 2025 році Safeguard надасть низку передових інструментів та показників для обґрунтування екологічної політики на національному, європейському та глобальному рівнях. "Ми працюватимемо над тим, щоб підвищити загальну поінформованість про нагальні проблеми біорізноманіття та основні виклики, з якими ми стикаємося в нашій нинішній ситуації", - підсумовує Стеффан-Девентер.

© 2020 lviv-inform

Мої відео