Львів Інформ

Спортивний клуб «Прометей» втретє в сезоні виграв у чинного чемпіона Суперліги

Спортивний клуб «Прометей» втретє в сезоні виграв у чинного чемпіона Суперліги
146087 ПЕРЕГЛЯДІВ

З рахунком 87:76 баскетбольний СК «Прометей» втретє поспіль здолав южненський БК «Хімік». Поєдинок відбувся на домашній арені кам’янчан за підтримки місцевих вболівальників.

Напруга у матчі почала зростати одразу після стартового свистка. Обидві команди виглядали надзвичайно агресивно, пропонуючи одна одній свої рецепти успіху в нападі. «Прометей» у першому періоді 18 зі своїх 19 набраних очок заробив у «фарбі» та з середньої дистанції. «Хіміку» ж, окрім 6 середніх влучень, вдалося закинути ще 3 дальніх кидки. При цьому лідер матчу в дебютній чверті змінювався 8 разів. Зрештою, на перерву суперники пішли за переваги гостей — 19:22.

«Гра видалася надзвичайно цікавою. Була така в'язка боротьба. Боротьба і фізична, і психологічна, боротьба нервів. Було зрозуміло, що обидві команди дуже хочуть перемогти», — зазначив головний тренер СК «Прометей» Карліс Муйжнієкс.

У другому періоді опоненти продовжили атакувати у високому темпі, намагаючись при цьому якомога ефективніше цементувати й оборонні редути. Вирватися вперед не вдавалося нікому. У першій половині гри і «Прометей», і «Хімік» закинули однакову кількість м’ячів — по 18. Однак, до великої перерви южненцям вдалося втримати лідерство. У роздягальню баскетболісти пішли за рахунку 40:42.

На старті наступної «десятихвилинки» «Хімік» мав шанс отримати комфортну перевагу.

«Основною виявилася третя чверть. Ми добре грали, знайшли відкриті кидки, проте всі промахнулися. Це був ключ до того, щоб вийти вперед та контролювати перебіг вже четвертого періоду», пояснює головний тренер БК «Хімік» Віталій Степановський.

Підопічні Муйжнієкса наздогнали чемпіонів і за 4 секунди до завершення чверті вийшли вперед — 57:55.

У фінальному періоді господарі вигляди краще, бомбардуючи кошик южненців з різних дистанцій та ефективно підбираючи м’ячі на обох щитах. «Хіміку» так і не вдалося переломити хід протистояння.

Кращими у складі «Прометея» стали Денис Лукашов та Макс Конате, які здобули по «дабл-даблу», а також Деон Едвін. Гравцю лише трохи не вистачило для підкорення «тріпл-даблу» - 19 очок, 9 пiдбирань та 8 передач. Свій наступний матч «Прометей» зіграє на виїзді 14 лютого проти «Київ-Баскет».

 

© 2020 lviv-inform

Мої відео