Львів Інформ

СБУ повідомила про підозру виконуючій обов'язки "міністра інформації днр"

СБУ повідомила про підозру виконуючій обов'язки "міністра інформації днр"
434978 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України задокументувала протиправну діяльність зловмисниці, яка виконує обов’язки «міністра інформації днр». Колаборантка причетна до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також до розповсюдження фейків щодо війни.

За даними слідства, «чиновниця» обіймає посаду з липня 2023 року. До цього вона керувала інформаційно-аналітичним відділом псевдоустанови та відповідала за аналіз медійного поля. Також зловмисниця публічно закликала до підтримки офіційної позиції окупантів та інтеграцію в росію.

Наразі «міністерка» забезпечує організаційне сприяння поширенню ворожої пропаганди та  організацію інформаційних операцій на шкоду інтересам України через підконтрольні ЗМІ, контролює дотримання прокремлівських темників, формує антиукраїнську інформаційну повістку на окупованій Донеччині. Під її керівництвом здійснюється низка пропагандистських проектів та організація заходів, в рамках яких возвеличуються бойовики незаконних збройних формувань та насаджуються ідеї «звільнення Донбасу від українського фашизму». Зловмисниця також контролює переформатування телевізійних програм і реформування діяльності сайтів під потреби окупаційної влади.    

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зрадниці про підозру за:

 - ч.2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недорканність України);

- ч.5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади) Кримінально кодексу України.

Викриття та документування злочинної діяльності відбувалось за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури. Триває досудове розслідування.

© 2020 lviv-inform

Мої відео