Львів Інформ

Надає державне майно в користування окупаційним «комендатурам» – заочно підозрюється керівник фейкового управління «ЖКГ»

Надає державне майно в користування окупаційним «комендатурам» – заочно підозрюється керівник фейкового управління «ЖКГ»
427776 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чоловіку заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У травні 2023 року місцевий мешканець погодився на пропозицію окупантів та очолив «управління житлово-комунального господарства адміністрації м. Маріуполя днр». «Начальник» розпоряджається муніципальною власністю, представляє інтереси фейкової установи в псевдоправоохоронних органах та судах. Крім того, він розподіляє бюджет на користь маріонеток кремля й надає будівлі для потреб «військових комендатур».
 
 
На особистих прийомах громадян «чиновник» створює видимість плідної роботи та начебто зацікавленості у задоволенні нагальних потреб місцевого населення.
 
Наразі підозрюваний перебуває у розшуку. Слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють стосовно нього досудове розслідування.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 lviv-inform

Мої відео