Львів Інформ

Здала агенту фсб рф геодані промислових об’єктів та шкіл Бахмута – місцеву мешканку засуджено до 9 років ув’язнення (ФОТО)

Здала агенту фсб рф геодані промислових об’єктів та шкіл Бахмута – місцеву мешканку засуджено до 9 років ув’язнення (ФОТО)
355387 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Дружківським міським судом ухвалено вирок мешканці м. Бахмута за несанкціоноване поширення інформації про розташування Збройних Сил України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України). Її засуджено до 9 років позбавлення волі.
Прокурори у суді довели, що протягом травня-червня 2022 року 18-річна дівчина передавала представнику фсб рф дані про розташування підрозділів ЗСУ на території м. Бахмута та його околиць. Співробітник силового відомства окупантів вийшов на громадянку України й повідомив, що збирає дані про місця дислокації українських військових, аби вночі російська армія наносила удари по цих об’єктах.
 
 
З ідеологічних переконань та бажання наживи бахмутчанка погодилася на співпрацю та 14 разів передала агенту кремля відомості воєнного характеру. На скріншотах з «Google Maps» дівчина відмічала, зокрема, промислові об’єкти, водосховище й навчальні заклади. За надані послуги «інформаторка» отримала на банківську картку «винагороду» в розмірі 960 грн.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
На вирок суду дівчина чекала під вартою.

© 2020 lviv-inform

Мої відео