Львів Інформ

Сповіщав росіян про переміщення ЗСУ і надсилав координати шахт, залізниць та лікарень – мешканцю Покровського району загрожує до 15 років ув’язнення (ФОТО)

Сповіщав росіян про переміщення ЗСУ і надсилав координати шахт, залізниць та лікарень – мешканцю Покровського району загрожує до 15 років ув’язнення (ФОТО)
402079 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Новогродівки за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
З лютого 2023 року, коли Україна вже майже рік героїчно чинила опір повномасштабній російській агресії, чоловік почав допомагати посібникам кремля у веденні бойових дій на Донеччині. Обвинувачений погодився на пропозицію військовослужбовця рф передавати інформацію про розташування й переміщення техніки та особового складу Збройних Сил України на території міста. Відомості про дислокацію наших армійців чоловік отримував від людей під час приватних бесід, після чого надсилав російському силовику через «Telegram».
 
 
У текстових повідомленнях також містилися відомості про місцерозташування шахт, залізничних станцій та лікарень. При цьому мешканець м. Новогродівки усвідомлював, що надана ним «допомога» може нашкодити національній безпеці України. Жодних грошей чи іншої винагороди чоловік не отримував та робив це через прихильність до окупантів.
 
Нині йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Протиправну діяльність обвинуваченого припинено правоохоронцями.
 
Максимальне покарання за санкцією статті – 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 lviv-inform

Мої відео