Львів Інформ

«Засвічував» локації українських захисників у Краматорську - заарештовано чергового агента квазіреспубліки

 «Засвічував» локації українських захисників у Краматорську - заарештовано чергового агента квазіреспубліки
360468 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Краматорська повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

 У липні 2023 року чоловік, підтримуючи військову агресію рф проти України, спілкувався з представником окупаційних сил через месенджер «Telegram» щодо надання допомоги в обстрілах міста. Навіть знаючи, що після їх удару по місцевому закладу харчування, який стався 27 червня, загинули та отримали поранення кілька десятків людей і, зокрема, діти, підозрюваний продовжив вірити хибній російській пропаганді.

 В особистій переписці краматорчанин надіслав своєму співрозмовнику – працівнику «мдб днр» адреси для вчинення нових атак на місто, яке ще не оговталось від пережитого шоку. Зокрема, повідомив координати розташування особового складу Збройних Сил України, тобто українських захисників, які після минулого обстрілу одними з перших кинулись рятувати людей з-під завалів.     

 Чоловік передав дані щодо двох таких локацій, при цьому розуміючи, що ця інформація може спровокувати нову трагедію із людськими жертвами та руйнуванням будівель.

 Наразі його затримано та за клопотанням прокуратури відправлено до слідчого ізолятору. Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Чоловіку загрожує ув’язнення від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 lviv-inform

Мої відео