Львів Інформ

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 27 квітня 2021 року

46957 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Російсько-окупаційні війська продовжують вести провокаційні обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.
Протягом минулої доби, 26 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню.
Зокрема, ворог двічі відкривав вогонь із мінометів 120-го калібру та гранатометів різних систем поблизу ВОДЯНОГО.
З мінометів 82-го калібру окупанти здійснили обстріл у напрямку селища ГНУТОВЕ, а біля населеного пункту СВІТЛОДАРСЬК – ще й з великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів.
Неподалік ПАВЛОПОЛЯ противник два рази відкривав вогонь по українським позиціям, застосувавши гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.
У передмісті АВДІЇВКИ збройні формування Російської Федерації обстрілювали позиції українських захисників з підствольних гранатометів та великокаліберних кулеметів.
В районі населеного пункту ЗАЙЦЕВЕ ворог двічі відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.
Внаслідок ворожого вогню один український захисник отримав осколкове поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.
Стан здоров’я захисника – задовільний.
На дії російсько-окупаційних військ захисники Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь.
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань Російської Федерації на непідконтрольній території.
Станом на 7 годину ранку, 27 квітня, зафіксовано 3 обстріли з боку російсько-окупаційних військ.
Так, біля ВОДЯНОГО російські окупанти застосували заборонені Мінськими домовленостями міномети 120-го калібру.
Неподалік населеного пункту МАЙОРСЬК ворог відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а поблизу ТАЛАКІВКИ – зі станкових протитанкових гранатометів.
Бойових втрат серед наших захисників немає.
Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.
Слава Україні!

© 2020 lviv-inform

Мої відео