Львів Інформ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 25 квітня 2021 року

52269 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Протягом поточної доби, 25 квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 3 порушення режиму припинення вогню.
Поблизу селища ПІВДЕННЕ ворог відкривав вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру та гранатометів різних систем.
Неподалік населеного пункту ПІСКИ окупанти двічі здійснили обстріли з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.
Бойових втрат серед наших захисників немає.
Українська сторона СЦКК інформує, що в інформаційному просторі на тимчасово окупованих територіях ширяться панічні чутки щодо обстрілів населених пунктів, які начебто ведуться Збройними Силами України із застосуванням забороненого озброєння, а саме артилерійських систем. Зазначена інформація є нічим іншим як грубою провокацією російських пропагандистів, спрямованою на дезінформацію місцевого населення та розпалення конфлікту. При цьому окупанти вдаються до грубих порушень міжнародного гуманітарного права, ведучи провокаційні обстріли з міської забудови. Про всі зазначені випадки Українська сторона СЦКК оперативно інформує СММ ОБСЄ з наданням неспростовних доказів порушень.
Українська сторона СЦКК наголошує, що Збройні Сили України дотримуються режиму припинення вогню, виконуючи свої зобов'язання відповідно до раніше досягнутих домовленостей.
У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Сьогодні сапери ДСНС розмінували понад 1 гектар території та передали на знищення 4 вибухонебезпечні предмети.
Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами.
Слава Україні!

© 2020 lviv-inform

Мої відео