Львів Інформ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 31 березня 2021 року

9342 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Протягом поточної доби, 31 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Українська сторона СЦКК повідомляє про порушення з боку збройних формувань Російської Федерації та її найманців відповідно до звіту СММ ОБСЄ від 30 березня.

Російсько-окупаційні війська продовжують застосовувати стрілецьку зброю з метою перешкоджання роботі БПЛА патрулів ОБСЄ. Перебуваючи на непідконтрольний Урядові території, північніше Луганська, біля населеного пункту ВЕСЕЛА ГОРА, представники СММ здійснювали огляд території за допомогою БПЛА малого радіуса дії. Спостерігачі Місії почули 20 пострілів зі стрілецької зброї у напрямку БПЛА, після чого контроль над просторовим положенням літального апарату було втрачено. Повернути БПЛА не вдалося.

Перешкоджання роботі СММ ОБСЄ з боку російських найманців набуло систематичного характеру, метою яких є затримки та не допуски патрулів до місць або об'єктів, на яких готуються та проводяться різноманітні порушення, обумовлені Мінськими домовленостями.

Також окупанти активізували роботу з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій. 30 березня, передові підрозділи Збройних Сил України зафіксували інженерні роботи з просуванням у сторону лінії розмежування поблизу ПАВЛОПОЛЯ, Донецької області.

Такі дії збройних формувань Російської Федерації продовжують дестабілізувати обстановку вздовж усієї лінії розмежування. З приводу цього порушення, Українська сторона СЦКК направила ноту на СММ ОБСЄ.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Сьогодні сапери ДСНС розмінували майже 3 гектари території та передали на знищення 116 вибухонебезпечних предмети.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами.

Слава Україні!

© 2020 lviv-inform

Мої відео