Львів Інформ

Прикордоння Сумщини потерпає від постійних обстрілів з боку ворога.

405485 ПЕРЕГЛЯДІВ
Абсолютну більшість жертв та постраждалих об’єктів складають саме місцеві мешканці, приватні будинки та цивільні установи.
Писарівка, Білопілля, Юнаківка – назви цих населених пунктів з прикрою періодичністю з’являються у щоденних зведеннях.
Ворог з незрозумілою наполегливістю майже щодня тероризує територію Сумщини особливо не обираючи методи – росіяни ведуть вогонь з РСЗВ, артилерії та наносить удари з повітря керованими авіаційними боєприпасами. Одна з таких бомб розвалила дитячий садок в селі поблизу кордону.
– Сумський напрямок залишається найбільш небезпечним у Північній операційній зоні. Прикордонні населенні пункти щодня потерпають від ворожих обстрілі. Ворог гатить з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню. Перебуваючи в одному з населених пунктів, особисто переконав одну родину місцевих мешканців терміново виїхати, тому що була безпосередня небезпека. Наразі закликаю всіх громадян, які мешкають у прикордонних районах Сумщини виїхати, – повідомив командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
У цей час військовослужбовці Сил оборони України надійно утримують свої позиції і займаються щоденною бойовою роботою. Чим ближче до кордону, тим більша щільність ворожих обстрілів.
За словами командувача, акумулювання зусиль усіх державних структур у такий ситуації – найбільш ефективний шлях долання наслідків російських обстрілів.
– Влада на місцях знає алгоритми і шляхи евакуаційних заходів. Для цього є все. Закликаю всіх, будь ласка, виїжджайте для того, щоб зберегти своє життя! А Сили оборони продовжать боронити українську землю, – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
В той час на позиціях Сил оборони воїни готові дати відсіч ворогові, буквально випромінюючи оптимізм.

© 2020 lviv-inform

Мої відео