Львів Інформ

115 бригада ЗСУ: героїчна бригада обороняє схід України

357764 ПЕРЕГЛЯДІВ

115 бригада ЗСУ – важливий і героїчний підрозділ, який витримав чимале навантаження у перші місяці війни. Військовослужбовці бригади поділились своїм досвідом та думками.

Бої на сході України були найважливішими випробуваннями для бійців 115 бригади на початку війни

Зараз все відносно спокійно, однак на той момент ситуація дійсно була досить важка. Рашисти тоді мотивували себе серйозною ілюзією захоплення сходу нашої батьківщини. На кожного українського військовослужбовця припадало по 12 орків. Тимчасову перевагу рашистів на той момент було видно і в артилерії, якої у них було дуже багато. 

На початку боїв на сході України по одній позиції українських військових прилітало по 700-800 снарядів в день. Це від «Смерчів», «касет» до авіаударів. Плюс гради, танки, міномети й так багато інших видів зброї – всі засоби, які у них були. Орки обрали таку техніку: не заходили у місто піхотою, не штурмували будинки, тому що знали, що у цьому немає користі. Але вони контролювали ліс і мали змогу все бомбити артилерією, коректували й «рівняли» все. 

Всі батальйони 115 бригади ЗСУ відзначилися у цей період, однак саме другий називали залізним батальйоном

Бійці бригади не вийшли, трималися до самого кінця. Одна з рот почала відходити, тому що правий фланг якраз відкрили, рота відійшла. Лівий фланг відтягнувся, і другий батальйон опинився спереду, на самому краю міста. До російських позицій, які тоді добре закріпилися, на той момент було вже 50-100 метрів. 

Найбільшим фактором, який впливав на те, що наші герої тримались на своїх позиціях та не зазнавали великих втрат – це те, що наші військовослужбовці цінують своїх побратимів і ніколи не залишають одне одного у скрутному становищі. Саме це робить наше військо непереможним. Кожен наш військовослужбовець є свідомим. Ті військові, хто були мобілізовані та не мали раніше бойового досвіду швидко привчились до виконування наказів та стали частиною хороброї бригади. Вони були досить обізнані у ситуації. Коли бачили, що до них «прилітає» по 700 снарядів на позицію, вони тримались та обороняли наші землі з усіх сил. Крім того, саме на війні багато людей показують своє істинне лице, думаючи про свою державу, про наслідки своїх вчинків і про своїх товаришів. Вони готові жертвувати життям за нашу батьківщину та за наших громадян. Зараз у 115-й кожен боєць – це герой.

Завдання військовослужбовця на війні – знати, де бойові позиції й де ворог. Більше від них, крім виконання обов’язків та дотримання присяги, нічого не вимагають. Важливо для них також знати, що командир про них не забув. Командири 115 бригади ЗСУ завжди були разом з бійцями. Керівники підрозділу не лише  жили поряд з воїнами, але й воювало, відстрілювалося у будь-яких ситуаціях.

Бійці, які склали «залізний» батальйон і вистояли у надзвичайно складних і небезпечних умовах на сході України, залишаються вірними своїй бригаді та батьківщині. Як розповіли у бригаді, до них прийшли ті бійці, які віддані справі та просто роблять те, для чого вони пішли на фронт, справа пішла якнайкраще. З ними батальйон не стоїть на місці, а рухається вперед. Коли офіцери займаються своєю роботою, а солдати своєю, а старші за званням дійсно керують боєм, колектив стає більш ефективним. Наразі, як розповіли керівники бригади, в бригаду входять достойні досвідченні військовослужбовці. Ніхто не ховається за спиною офіцерів та командира, всі безстрашно виконують свою роботу, не чекають, що старші й більш досвідчені бійці це зроблять, і не жаліються. Зі 115 бригадою ЗСУ військовослужбовці точно здобудуть ще більше перемог   – така думка керівництва. У 30-50 метрів від позицій окупанта це дуже важливо. З побутових речей військовим необхідно було зробити душ, але вони самі його собі зробили. Зараз потрібен також Starlink. В іншому військові самостійно себе забезпечують.

Теги: 115 бригада ЗСУ, Вірю в ЗСУ

© 2020 lviv-inform

Мої відео