Львів Інформ

День матері у Дніпровському Храмі Різдва Пресвятої Богородиці

День матері у Дніпровському Храмі Різдва Пресвятої Богородиці
21013 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дев'ятого травня в Україні відзначають День матері. Ця дата припадає на кожну другу неділю травня. Цьогоріч вона співпала з Днем Перемоги над нацизмом у другій світовій війні.
У Дніпровському Храмі Різдва Пресвятої Богородиці Української Православної церкви відбулась урочиста служба на честь матерів загиблих захисників України. В нашій країні багато пам’ятників на честь загиблих визволителів Батьківщини. А ось пам’ятників матерям, які не дочекались своїх синів, напевне - одиниці. Дніпровський Храм Пресвятої Богородиці, побудований на кошти мецената Олександра Петровського, президента Міжнародного благодійного фонду"Солідарність" у 2013 році, во славу та вдячність всім матерям. Тут завжди багато людей і в будні, і в святкові дні.
Дев'ятого травня молитовну вдячність матерям і захисникам Вітчизни у Храмі відслужив Архієпископ Дніпровський і Криворізький ПЦУ Симеон. Після молитви Владика Симеон разом з настоятелем Храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієреєм Віталієм Лопушанським від імені Православної церкви України вручили ордени матерям загиблих героїв. Звичайно, нічим не заглушити той біль і скорботу цих матерів від втрати своїх синів, але Православна церква України завжди поруч із ними.
Після служби і нагородження Владика Симеон разом з матерями і родинами загиблих поклали квіти до пам'ятника захисникам, розташованого на території храму.

Автор: МБФС админ

© 2020 lviv-inform

Мої відео