Львів Інформ

СУЧАСНЕ ХІРУРГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ ЛІКАРІВ

СУЧАСНЕ ХІРУРГІЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ВІЙСЬКОВИХ ЛІКАРІВ
7557 ПЕРЕГЛЯДІВ

Медичне обладнання загальною вартістю близько 400 тисяч гривень відтепер працюватиме у хірургічному відділенні військового мобільного госпіталя, що у місті Часів Яр. Це дозволить військовим лікарям більш якісно робити складні хірургічні втручання як захисникам України, що беруть участь в операції Об’єднаних сил, так і мешканцям населених пунктів Донецької та Луганської областей, які розташовані на лінії розмежування.
Операційний стіл, мобільний рентген апарат та багато іншого медичного обладнання привезли з Франції, та передали учасники міжнародної стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід».
Як зазначив засновник гуманітарної ініціативи, командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, нове обладнання, за допомогою якого відтепер операції проводитимуться значно швидше і безпечніше, є вкрай необхідним для ефективної роботи військових лікарів.
- Зокрема, це стосується сучасного коагулятора, який медики будуть використовувати в хірургії для розрізів і зупинки кровотечі. Його особливість - можливість «припікати» судини, тобто швидко зупиняти кровотечу і не завдавати шкоди внутрішнім органам пацієнта, - наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Нагадаємо, що даний військовий мобільний госпіталь має найбільшу ділянку відповідальності, яка включає частину Донецької та Луганської області. В районі його відповідальності працюють лікарсько-сестринські бригади у Світлодарську, Попасній, Бахмуті та Торецьку. Медики саме цього госпіталю першими приймали поранених з Донецького аеропорту та Дебальцево.
- Я впевнений, що завдяки новому сучасному обладнанню наші лікарі отримуватимуть ще більше радості від кожного врятованого ними життя та подарованої надії на здорове майбутнє, - підкреслив командувач.
Слід зазначити, що до міжнародної стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід», яку у квітні 2018 року започаткував генерал-лейтенант Сергій Наєв, долучилися Асоціація "Медична та Благодійна Допомога Франція - Україна" (керівник Діана Дольс) та Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України на чолі з Леонідом Костюченко.
Разом переможемо!
Служба зв'язків з громадськістю Командування об'єднаних сил ЗС України

© 2020 lviv-inform

Мої відео