Львів Інформ

Для спрощення доступу до правової допомоги жителів сільської місцевості Чернігівщини працювали мобільні консультаційні пункти

Для спрощення доступу до правової допомоги жителів сільської місцевості Чернігівщини працювали мобільні консультаційні пункти
21738 ПЕРЕГЛЯДІВ

16 березня директор Чернігівського місцевого центру з надання БВПД Володимир Бобруйко спільно з заступником начальника відділу комунікації та правопросвітництва Регіонального центру з надання БВПД Дмитром Савуляком та керуючою справами (секретарем) виконавчого комітету Михайло-Коцюбинської селищної ради Катериною Бабич з метою надання правової допомоги та проведення правопросвітницьких заходів здійснили виїзд до сіл Михайло-Коцюбинської ОТГ. Під час виїзду правова допомога надавалась жителям сіл Андріївка, Кархівка та Ковпита.
Окрім надання правової допомоги були проведені правопросвітницькі заходи, на яких жителів громади було поінформовано про їх право на безоплатну правову допомогу та порядок її отримання. Було обговорено реалізацію проєкту «Програма «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» на Чернігівщині.

Починаючи з липня 2021 року власники земельних ділянок сільського господарського призначення отримають змогу продати свою ділянку. Для того, щоб здійснити продаж земельної ділянки її власнику необхідно належним чином зареєструвати право власності на земельну ділянку та провести нормативно-грошову оцінку земельної ділянки для визначення її мінімальної вартості, максимальна вартість земельної ділянки визначається за домовленістю сторін, - зазначив Володимир Бобруйко.

Також, мешканців громад було проінформовано про порядок та підстави надання безоплатної правової допомоги, способи захисту прав людини, запобігання та протидію домашньому насильству, протидію та запобігання дискримінації за гендерною ознакою, права дітей, порядок набуття та реалізації права власності на земельну ділянку, встановлення меж земельних ділянок, відповідальності за порушення земельного законодавства, порядок приватизації земельних ділянок та документи, які необхідні для цього та до яких організацій звертатись.

Питання подальшої співпраці обговорили зі старостами Андріївського, Каріхівського та Ковпитського старостинських округів Миколою Будаловським, Аллою Можар та Василем Кислим. Зокрема, було досягнуто домовленостей організацію роботи мобільних консультаційних пунктів.

© 2020 lviv-inform

Мої відео