Львів Інформ

У лікарні, в’язниці, вдома: посвідчення нотаріальних правочинів поза визначених місць

У лікарні, в’язниці, вдома: посвідчення нотаріальних правочинів поза визначених місць
174813 ПЕРЕГЛЯДІВ

Робоче приміщення приватного нотаріуса, державна нотаріальна контора, приміщення органу місцевого самоврядування, дипломатичного представництва або консульської установи чи державний нотаріальний архів – місця, де згідно з чинним законодавством вчиняються нотаріальні дії. Проте, зважаючи на життєві обставини, це правило має свої виключення.

У випадку, коли особа не має можливості відвідати вищезазначені приміщення, або того вимагають особливості посвідчуваного правочину, то вчинити нотаріальні дії можна і в іншому місці. Якщо така нотаріальна дія вчинюється у посвідчувальному написі та в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій зазначається місце її вчинення (удома, у лікарні, в’язниці, за місцезнаходженням юридичної особи тощо) із зазначенням адреси, а також причин, з яких нотаріальна дія була вчинена поза вказаними приміщеннями.

Для прикладу: у разі, якщо людина похилого віку, перебуваючи у закладі охорони здоров’я, виявила бажання скласти заповіт, вона має право запросити нотаріуса до лікарні.

Водночас, запис про вчинення нотаріальної дії поза приміщенням нотаріуса заноситься до Журналу (книги) обліку викликів нотаріуса за межі державної нотаріальної контори, державного нотаріального архіву чи робочого місця (контори) приватного нотаріуса.

© 2020 lviv-inform

Мої відео