Львів Інформ

Експосадовець постане перед судом за неналежне виконання своїх обов’язків, яке коштувало бюджету понад 1,6 млн грн

Експосадовець постане перед судом за неналежне виконання своїх обов’язків, яке коштувало бюджету понад 1,6 млн грн
167344 ПЕРЕГЛЯДІВ

Донецькою обласною прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника директора одного із комунальних підприємств за фактом неналежного виконання службових обов’язків через несумлінне ставлення до них (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2019 року між заступником директора одного із комунальних підприємств у м. Авдіївка та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо капітального ремонту житлового будинку, пошкодженого внаслідок артилерійського обстрілу представниками НЗФ РФ. Вартість ремонтних робіт складала 5,9 млн грн.

Неналежно виконуючи свої службові обов'язки, заступник директора підписав відповідні документи, отримані від підрядника, при цьому не перевіривши внесені до них відомості щодо обсягу виконаних будівельних робіт.

Внаслідок вказаної недбалості з боку службової особи на рахунок недобросовісного підрядника безпідставно перераховано понад 1,6 млн грн бюджетних коштів.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

© 2020 lviv-inform

Мої відео