Львів Інформ

На Дніпропетровщині побудують екопарк

На Дніпропетровщині побудують екопарк
122356 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Фонд Олександра Фельдмана» отримав ділянку землі для будівництва екологічного парку в Дніпропетровської області. Для цього інвестор отримав 88 га землі, до того ж готуються документи на ще 92 га. Територія парку займатиме величезну зону відпочинку, де всі охочі зможуть побачити тварин та птахів з кожного куточку Землі.


Як повідомляє керівник регіону Олександр Бондаренко, до зведення екопарку спонукає щонайменше 3 причини: по-перше, це хороша ідея для боротьби з поганою екологією, для людей будуть створені здорові умови для відпочинку; по-друге, парк буде не лише для місцевих жителів, він буде туристичним елементом, що зацікавить відвідувачів багатьох регіонів; по-третє, місцевий бюджет буде поповнюватись за рахунок роботи парку.


Екопарк розміститься під Дніпром – в Підгородянській громаді. Земля інвестору дісталась в довгострокову оренду – на 49 років.


Керівник фонду зазначив, що подібний проєкт вже успішно створений у Харкові. Проте, там є певні обмеження у території, зовсім немає де розгулятися, а тут ціле поле. Будівництво відбудеться спільно з європейськими спонсорами – з італійцями планують висаджувати зелень, з німцями та чехами – розподіляти тварин. Це буде не звичайний зоопарк, яким ми привикли його бачити, а справжнє сафарі з різноманітними зонами відпочинку для кожного члена сім’ї. Його можна буде побачити як на машині, так і на ходу, або ж з лодки на водоймі.

© 2020 lviv-inform

Мої відео