Львів Інформ

На Донеччині відкрили регіональне представництво Консультативної місії ЄС - партнера Національної поліції

202991 ПЕРЕГЛЯДІВ

25 вересня в Маріуполі відбулося урочисте відкриття регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу. Участь у заході взяли представники уряду, МВС, посольств країн ЄС в Україні, а також поліції Донецької області. Відкриття постійного офісу міжнародної організації надасть можливість більш широкої підтримки населення на території, де триває збройний конфлікт.
Урочистості відбувалися на Театральній площі та були приурочені до святкування 242-ї річниці міста Маріуполь. На відкритті були присутні віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, Голова Консультативної місії ЄС Антті Хартікайнен, начальник Головного управління Національної поліції в Донецькій області Микола Семенишин, керівники інших органів МВС, які є партнерами місії.
«Відкриття представництва Консультативної місії ЄС в Маріуполі – це дуже потужний сигнал довіри до України, підтримки нашої незалежності та розвитку. Сьогодні в Києві була презентована мапа розвитку євроінтеграції регіонів, і саме Маріуполь разом зі Львовом і ще кількома містами був визнаний містом, де дуже швидко розвивається демократія, європейські цінності. Робота місії тісно пов’язана з правоохоронними органами, які разом з урядом напрацювали велику кількість ініціатив. І ми готові співпрацювати й надалі», - відзначила Ольга Стефанишина.
Поліція Донеччини співпрацює з КМЄС із 2018 року, коли було створено спеціальний мобільний підрозділ місії для реалізації проєктів в регіонах.
Маріуполь став четвертим містом України, де відкрилося офіціальне представництво Консультативної місії ЄС після Львова, Харкова та Одеси. Ця міжнародна організація складається з понад 300 співробітників, серед яких експерти з України та 25-ти країн Європейського Союзу. У Маріуполі працюють понад 20 спеціалістів з 10 країн.
«Завдяки взаємодії із нашими європейськими партнерами ми робимо все для того, щоб надавати допомогу громадянам професійно, якісно і оперативно. Пріоритетом МВС є посилення спроможностей, сил і засобів правоохоронців, особливо в цьому регіоні. Підтримка Євросоюзу допомагає Україні боротися з викликами на транснаціональному рівні, втілювати нові європейські стандарти і практики в правоохоронну систему», – повідомила заступник міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук.
Вже два роки поліцейські Донеччини отримують підтримку КМЄС – як стратегічні консультації, так і практичну допомогу, обмінюються досвідом із іноземними колегами.
«У минулому році Євросоюз виділив 580 млн євро на підтримку сходу України і, зокрема, на підтримку ініціатив в Приазовському регіоні. Офіційне відкриття представництва підкреслює, що для нас надзвичайно важливою є присутність Європейського Союзу на Донеччині і його подальша діяльність», - наголосив Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.
З нагоди відкриття регіонального офісу було організовано святкову та пізнавальну програму, головною темою якої стала безпека. У центрі Маріуполя розташувалося «містечко» з павільйонів КМЄС і українських партнерів місії. Жителі мали змогу поспілкуватися з місцевими та іноземними поліцейськими, європейськими експертами в сфері права.
Поліція Донецької області презентувала роботу кінної поліції, криміналістичної та кінологічної служб. А гарний настрій гостям подарували поліцейський оркестр та ансамбль барабанщиць. Участь у фестивалі безпеки взяли також курсанти Донецького юридичного інституту МВС України та учасники «Молодіжної Ліги майбутніх поліцейських».

Відділ комунікації поліції
Донецької області


© 2020 lviv-inform

Мої відео