Львів Інформ

Борг з відсотками: хто включив «лічильник» для мешканця Чернігівщини?

Борг з відсотками: хто включив «лічильник» для мешканця Чернігівщини?
45601 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заборона у праві виїзду за кордон є дієвою правовою санкцією, що застосовується державними виконавцями до неплатників аліментів. Особливо переконливою вона стала для осіб, котрі всупереч застереженням правників намагалися вирушити у подорож за межі країни. Проте, змарнувавши на митниці час та кошти, батьки все одно припиняли мандрівки та поверталися до родин, щоб вирішити грошове питання.
«Мешканець Бобровицького району Чернігівської області неодноразово змінював місце проживання, аби уникнути відповідальності за несплату аліментів. Припинити «гру в хованки» чоловіку все ж таки довелося, оскільки у нього з’явилося бажання поїхати за кордон. Щоб не почути від митників категоричної відмови при перетині меж країни, батько повернув синові понад 85 тисяч гривень аліментів та майже 43 тисячі гривень штрафу за їх невчасну сплату. Разом з тим, боржник перерахував на користь держави більше як 8 тисяч гривень виконавчого збору», – зазначила Ірина Свистун, начальник Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми).
Очільниця додала, що на сьогодні у праві виїзду за кордон державними виконавцями обмежено понад 13 тисяч осіб, з них на Полтавщині – більше 5 тисяч, на Сумщині – понад 3 тисячі та 4 тисячі боржників на Чернігівщині.

© 2020 lviv-inform

Мої відео