Львів Інформ

Понад 2 мільйони збитків державі: військова прокуратура викрила фінансові махінації у військовій частині

Понад 2 мільйони збитків державі: військова прокуратура викрила фінансові махінації у військовій частині
28146 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України викрито службових осіб фінансово – економічної служби однієї з військових частин, яка дислокована у Вінницькій області.

   Протягом 2016-2018 років цивільний працівник, бухгалтер-касир вказаної військової частини, зловживаючи своїм службовим становищем, підробила фінансові документи та привласнила бюджетні грошові кошти, призначені для виплати грошового забезпечення 54 військовослужбовців на загальну суму 479 тис. грн.

 

   Водночас, у період 2016-2018 років, внаслідок недбалого ставлення до військової служби майора ЗСУ, начальника фінансово – економічної служби цієї ж військової частини, останнім допущено безпідставне подвійне та потрійне нарахування окремих виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також нарахування виплат військовослужбовцям вже переведеним до іншого місця служби або звільненим із лав ЗС України, чим спричинено збитки на суму 1 млн. 763 тис. грн.

   Таким чином, протиправними діями військової та цивільної службових осіб державі заподіяно збитків на загальну суму понад 2 млн. грн.

   29.05.2020 обом причетним до вчинення кримінальних правопорушень обґрунтовано повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України та ч. 3 ст. 425 КК України відповідно. Сьогодні ж до суду скеровано клопотання про обрання обом підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою, відсторонення від займаних посад та арешту належного їм майна. Досудове розслідування у даному кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР, за оперативного супроводження 9 управління ГУ ВКР ДКР СБ України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова прокуратура, Військова прокуратура Вінницького гарнізону,2 мільйони збитків,викрито ,фінансові махінації,бухгалтер-касир військової частини,начальник фінансово – економічної служби,майор

© 2020 lviv-inform

Мої відео