Львів Інформ

Благодійний вантаж для боротьби з COVID-19 передали медикам лікарні №16 та ОКЛ ім. Мечникова

Благодійний вантаж для боротьби з COVID-19 передали медикам лікарні №16 та ОКЛ ім. Мечникова
28009 ПЕРЕГЛЯДІВ

По 5 тис респіраторів класу FFP2 компанія «Алло» та Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» передали міській лікарні №16 та обласній клінічній лікарні ім. І. Мечникова. Вони захищають від вірусів на 94%.

«Сьогодні була доставлена партія 5 тис штук масок імпортного виробництва. Їх роздадуть в терапевтичному та пульмологічному відділеннях лікарям та усьому медперсоналу, — говорить директор лікарні №16 Олег Хасілєв. — З благодійним фондом «Солідарність» співпрацюємо давно. Вони допомагають апаратурою, зокрема надали нам апарати ЕКМО. Спільними зусиллями все робиться для збереження здоров'я жителів міста».

Віцепрезидентка фонду Яна Іванілова передала лікарні ім. Мечникова 500 упаковок антибіотиків для боротьби з вірусною пневмонією, зокрема «Амоксиклав».

«Саме ці антибіотики дадуть можливість пролікувати найбільш складні пневмонії. Ми бачимо, що ті запалення легенів, які викликає COVID-19, вимагають лікування тижнями й саме ефективні антибіотики рятують людське життя», — переконаний головний лікар ОКЛ ім. І. Мечникова Сергій Риженко.

«Ми привезли 500 упаковок 6 видів антибіотиків, які затверджені МОЗ для лікування коронавірусу, — розповідає Яна Іванілова. — Окрім антибіотиків доставили ще рукавиці для огляду та для обробки приміщень. І ми очікуємо ще доставки захисних щитків, костюмів та високих бахіл, а також моніторів пацієнтів».


В ОКЛ ім. Мечникова вже прийняли перших пацієнтів з COVID-19, а також з підозрою на цю хворобу. Лікарня №16 — на другому етапі боротьби з епідемією, викликаною коронавірусом SARS-CoV-19, зможе прийняти 350 хворих, і в разі потреби в ній зможуть розгорнути ще й додаткові ліжка. Наразі там вже лікують пацієнтів з важкими формами пневмонії.

 

Автор: МБФС

© 2020 lviv-inform

Мої відео