Львів Інформ

Перші клінічні випробування препаратів та вакцини проти коронавірусу

Перші клінічні випробування препаратів та вакцини проти коронавірусу
27963 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пандемія COVID-19 поки невпинно набирає все більших масштабів. В Україні станом на 25 березня захворювання підтверджене у 113 осіб у 13-ти областях. Кількість загиблих у світі перевищила показник у 20 тисяч, а загальних випадків захворювання налічується вже понад 450 тисяч. Саме тому вся увага світової вченої еліти зараз зосереджена на як найшвидшому пошуку ефективного етіологічного (такого, що діє на причину захворювання, а не тільки зменшує вираженість симптомів) лікування.

У Франції минулими вихідними розпочались клінічні дослідження на людях. Всього участь беруть 800 хворих. Також розпочалось міжнародне клінічне випробовування, участь у якому взяли пацієнти з країн Бенілюксу, Об'єднаного Королівства, Люксембургу та Іспанії. Серед лікарських препаратів: Рамдезавір, що використовується для лікування гарячки Ебола; Лопінавір та Ритонавір, які у комбінації застосовуються для пожиттєвої терапії ВІЛ-інфікованих та протималярійний препарат гідроксихлорохін. "Це список препаратів, які ВООЗ відносить до приорітетних", пояснює спеціаліст з інфекційних ахворювань відділення інфекційних та тропічних захворювань Ліонської клініки "Круа-Русс" Флоранс Адер. За її словами, французські лікарі будуть дотримуватись принципу "гнучкого лікування", що передбачає у разі неефективності препаратів одного ряду, заміну їх тими, які будуть проявляти більшу ефективність під час досліджень.

Також по всьому світу тривають роботи з винайдення вакцини від COVID-19. Над нею працюють близько 30-ти країн. Лідерами у розробці поки є США та Китай, які вже розпочали дослідження на людях. Німеччина також збирається незабаром розпочати перші дослідження. Проте даних щодо випуску вакцини поки немає. Приблизно це займе 1 рік. Що цікаво, Уряд США спільно з міністерством енергетики та компанією ІBM до боротьби з вірусом хочуть залучити обчислювальний ресурс суперкомп'ютера. Зокрема повідомляється про запуск нового державно-приватного консорціуму з метою застосування американського суперкомп'ютерного потенціалу для розробки методів спрямованих проти коронавірусу. У консорціум повинні ввійти такі гіганти комп'ютерної промисловості як Google, Amazon, Microsoft, агенство NASA, Массачусетський Технологічний Інститут та інші організації. Це все дозволить вченим використовувати найсучасніші обчислювальні машини для обрахунків у галузі епідеміології, біоінформатики та молекулярному моделюванні.

Теги: Інформаційне Агентство,УКРАЇНА ІНФОРМ,COVID-19,Етіологія,Коронавірус,Вакцина,Суперкомп'ютер

© 2020 lviv-inform

Мої відео