Львів Інформ

Уряд розробив програму «Гарантована ціна на газ», яка захистить населення від коливання цін на газ

Уряд розробив програму «Гарантована ціна на газ», яка захистить населення від коливання цін на газ
10065 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд розробив програму «Гарантована ціна на газ» за допомогою якої населення буде захищене від коливань ціни на газ в зимовий період.

На період опалювального сезону ціну на газ буде зафіксовано. Його ціна буде на 7% менша, аніж у попередньому році. 

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомляє, що цей проект забезпечить стабільність ціни на ринку природного газу навіть якщо газотранспортною система припинить постачання. Для того щоб скористатися послугою споживачі зможуть зафіксувати ціну через інструмент «контракт на майбутнє», але скористатися послугую чи ні вирішує споживач.

З 1 січня 2020 року і до 1 травня 2020 року кожен споживач України автоматично буде залучений до цієї програми. Ціна на газ для учасників програми становитиме 6,96 грн за кубометр з ПДВ (без тарифів на транспортування до домогосподарства). Але потім кожен із споживачів може відмовитися від користування послугою й вийти з неї.

В усіх без винятку споживачів є вибір:  користуватися програмою, чи ні й відмовитися від неї до 20 грудня поточного року. У разі  якщо споживач виходить з програми то оплата буде здійснюватися за діючою місячною ціною, що складеться на ринку.

© 2020 lviv-inform

Мої відео