Львів Інформ

Прокуратура домоглась розірвання договору на поставку палива, укладеного з порушенням ЗУ «Про публічні закупівлі»

Прокуратура домоглась розірвання договору на поставку палива, укладеного з порушенням ЗУ «Про публічні закупівлі»
229782 ПЕРЕГЛЯДІВ
Господарським судом Донецької області задоволено позов Костянтинівської місцевої прокуратури в інтересах Східного офісу Державної аудиторської служби України та Військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області  до місцевого комунального підприємства та товариства з обмеженою відповідальністю про визнання недійсними рішення тендерного комітету та договору про закупівлю палива для забезпечення діяльності автотранспортного підприємства.
 
Установлено, що у січні 2019 року комунальним підприємством оголошено процедуру публічної закупівлі понад 37 тис. л. бензину та близько 66 тис. л. дизельного палива на поточний рік. Участь у закупівлі взяли два місцеві підприємства, з одним з яких укладено відповідний договір вартістю понад 3 млн грн. 
 
Разом з цим виявлено, що засновниками обох підприємств є одні і ті самі особи, а один із співзасновників товариства-переможця є директором другого учасника закупівлі.
 
Враховуючи вказані порушення Закону України «Про публічні закупівлі», прокуратура оскаржила у суді законність укладення договору. Таким чином, за втручання прокуратури попереджено незаконне витрачення бюджетних коштів.
Теги: законісправедливість

© 2020 lviv-inform

Мої відео