Львів Інформ

Сміттєпереробний завод

Сміттєпереробний завод
156307 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Житомирщині продовжується будівництво сміттєпереробного заводу. Минулого тижня журналістам місцевих ЗМІ було продемонстровано вже виконані роботи.

Сьогодні на території майбутнього заводу вже можна помітити адміністративну будівлю, пропускний пункт та приміщення, у якому  2 цехи - сортувальний та відділення з компостування. Наразі триває обладнання в сортувальному цеху.

За словами директора «Ґрін Бін Україна» Євгенія Бараха, готовність цеху  стосовно загальнобудівничих   робіт оцінюється на 90%, а роботи з монтажу обладнання на 40%.Частина обладнання вже стоїть у приміщенні

Як зазначає директор, цьогорічні роботи вже поновилися, та очікують завершення етапу доставки обладнання до кінця цього місяця. З 25 січня чекають колег з Хорватіївони будуть займатися монтажем обладнання.

Як зазначає Євген, на заводі планують приймати всі види сміття, які не належать до відходів, що потребують спеціальних ліцензій та дозволів. Також буде прийматися сміття, яке на сьогодні вважається великогабаритним, з перероблюванням якого можуть бути проблемиСкло, пластик також підлягаються переробленню.

 

Після перероблювання сміття сировину можна буде використати знову.

Зараз набирають робітників на майбутній завод. Завод планує містити у собі 120 робочих місць.

Планують запустити завод у тестовому режимі вже цього лютого, та вже у березні почнуть переробку сміття з усього міста.

19 січня цього року виконкомом було затверджено тарифи сміттєпереробного заводу.

Цього року тарифи збільшилися приблизно на 10 - 11 гривень. Ціна залежить від того приватний це сектор чи багатоповерхівка. Ціни підвищилися через те, що сміття буде возитися на перероблювання. Водночас ціна на захоронення сміття буде знижена

© 2020 lviv-inform

Мої відео