Львів Інформ

У Чернігові судитимуть військовослужбовця за викрадення військового майна

У Чернігові судитимуть військовослужбовця за викрадення військового майна
406913 ПЕРЕГЛЯДІВ

   Чернігівською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері Центрального регіону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням молодшого сержанта ЗСУ у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

   Завдяки налагодженій співпраці спецпрокуратури та військової контррозвідки, встановлено, що  під час проходження військової служби молодший сержант-контрактник на початку 2019 року протиправно викрав військове майно, а саме  - два спеціальних ноутбуки, які він реалізував ломбарду.

   У ході досудового розслідування місцезнаходження викраденого встановлено правоохоронцями, військове майно вартістю 211 000 грн. вилучено та повернуто законному володільцю – військовій частині.

   06.01.2022 обвинувальний акт скеровано для розгляду по суті до Деснянського районного суду м. Чернігова.

   Санкція ч. 3 ст. 410 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,Центральний регіон,молодший сержант, ЗСУ,скеровано до суду,військове майно,викрав,військова конррозвідка,обвинувальний акт

© 2020 lviv-inform

Мої відео