Львів Інформ

Глобальне партнерство щодо прискорення тестування, лікування та вакцинації проти COVID-19 набирає обертів перед 2022 роком

Глобальне партнерство щодо прискорення тестування, лікування та вакцинації проти COVID-19 набирає обертів перед 2022 роком
97805 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прискорювач  доступу до інструментів лікування COVID-19, або програма від країн Великої Двадцятки  «ACT-A», - глобальне партнерство, створене для прискорення розробки та впровадження тестів, методів лікування та вакцин проти COVID-19, - на цьому тижні представила свій новий план та бюджет на період з жовтня 2021 року до вересня 2022 року.

Протягом наступних 12 місяців агентства, що входять до ACT-A, мають намір надати підтримку країнам з низьким і середнім рівнем доходу у вакцинації 70% населення, збільшити кількість тестувань як мінімум з 1 до 1000 осіб на день та лікування до 120 мільйонів випадків захворювання на COVID- 19 шляхом впровадження існуючих методів лікування та забезпечення доступу до нових методів обстеження.

Агентства заявили, що для досягнення цих цілей їм знадобиться 23,4 млрд доларів США, а також зміни в існуючій системі - наприклад, підвищення прозорості з боку виробників і країн - для забезпечення доступу до засобів COVID-19.

 

У світі зберігається величезна нерівність у охопленні вакциною COVID-19. Волонтери також стурбовані тим, що глобальний, справедливий доступ до потенційних нових методів лікування, таких як таблетка Merck, яка може стати першим пероральним противірусним засобом COVID, може бути ускладнений через обмеження на ліцензійні угоди.

© 2020 lviv-inform

Мої відео