Львів Інформ

США ведуть переговори про виплату 450 тисяч доларів кожній сім’ї мігрантів, розлучених на кордоні

США ведуть переговори про виплату 450 тисяч доларів кожній сім’ї мігрантів, розлучених на кордоні
346578 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністерство юстиції США веде переговори про виплату сотень тисяч доларів кожній дитині та батькам, які були розлучені в рамках прийнятої при колишньому президенті Дональді Трампі практики розподілу сімей на кордоні, повідомив інтернет-ресурс GlobalNews.

Wall Street Journal також вперше повідомили, що американський уряд розглядає можливість виплат близько 450 000 доларів кожному потерпілому, що пізніше підтвердила газета Washington Post. Обидва видання посилалися на анонімні урядові джерела.

Близько 5500 дітей було розлучено зі своїми батьками в рамках політики "нульової терпимості" президента Дональда Трампа, відповідно до якої батьки були розлучені зі своїми дітьми, щоб зазнати кримінального переслідування за незаконне перетинання кордону, згідно з судовими документами у федеральній справі в Сан-Дієго. Неадекватні системи відстеження призвели до того, що багато хто з них був розлучений на тривалий час. Виплати мають компенсувати психологічну травму.

Адвокати сімей також домагаються постійного правового статусу у Сполучених Штатах для тих, кого розлучили у рамках цієї практики, яку суддя припинив у червні 2018 року, через шість днів після того, як Трамп зупинив її на тлі міжнародної реакції.

У переговорах щодо врегулювання беруть участь кілька юридичних фірм. Американський союз захисту громадянських свобод представляє інтереси батьків у справі Сан-Дієго.

Національний альянс імміграційних судових процесів представляє інтереси п'ятьох матерів та їхніх дітей, яких розлучили більш ніж на два місяці, включаючи чотирьох дітей, яких відправили до ізоляторів у Нью-Йорку. Минулого року федеральний суддя в Аризоні відхилив клопотання уряду про припинення справи.

 

"Жодна сума грошей не зможе компенсувати біль і страждання, які пережили ці батьки та діти в рамках цієї безсовісної та безпрецедентної політики", - сказала Тріна Реалмуто, виконавчий директор Національного альянсу судових процесів у справах іммігрантів.

© 2020 lviv-inform

Мої відео