Львів Інформ

Лідер ультраправих у Франції Ле Пен підтримує Орбана в Угорщині та критикує ЄС

Лідер ультраправих у Франції Ле Пен підтримує Орбана в Угорщині та критикує ЄС
178745 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лідер ультраправих Франції Марін Ле Пен у вівторок під час візиту до Будапешту звинуватила ЄС у "ідеологічній жорстокості" і висловила підтримку прем'єр-міністру Угорщини Віктору Орбану.

"Угорщина 2021 року під вашим керівництвом знову опиниться в авангарді боротьби за свободу народів", - заявила кандидат у президенти Франції на спільній прес-конференції з Орбаном.

"У цей жовтневий місяць момент і обставини можуть лише надихнути нас з ніжністю згадати героїв повстання 1956 року", - сказала вона, маючи на увазі повстання проти комуністичного режиму, що підтримується Радянським Союзом в Угорщині.

Ле Пен високо оцінила "мужність" і "рішучість" Орбана і пообіцяла, що якщо її буде обрано президентом наступного року, Франція підтримає "переорієнтацію" Європейського союзу, "ідеологічна жорстокість якого загрожує самій ідеї суверенітету".

Лідер французьких ультраправих відмовився критикувати угорський закон проти ЛГБТ, який знаходиться у центрі судової суперечки з Брюсселем.

Вона також відкинула ідею, що закони ЄС повинні мати перевагу перед національними законами.

Цього місяця Конституційний суд Польщі, члена ЄС, оскаржив верховенство законодавства ЄС над польським законодавством, визнавши кілька статей договорів ЄС "несумісними" з конституцією країни.

 

Угорщина підтримала польське рішення, закликавши блок поважати суверенітет членів ЄС.

© 2020 lviv-inform

Мої відео