Львів Інформ

12 вересня у Києві відбулась естафетна гонка-марафон з картингу серед учасників бойових дій

12 вересня у Києві відбулась естафетна гонка-марафон з картингу серед учасників бойових дій
26308 ПЕРЕГЛЯДІВ

У суботу в Києві ветерани АТО/ООС змагались у командній першості на картингу, черговому етапі «Ліги Ветеранів». Вже третій рік поспіль змагання серед бійців та членів їх сімей збирають широке коло учасників та вболівальників, та стали доброю спортивною традицією у ветеранському середовищі.


Цього року понад 40 бійців випробовували свої сили у динамічній естафетній гонці, долаючи 100 кіл найдовшої картингової траси Києва. За результатами відбіркових заїздів, були сформовані рівносильні команди з 5-ти учасників, кожна з яких розробила свою стратегію зміни пілотів на гонку-марафон. Нагородження переможців та призерів провели одразу по завершенню змагань. Переможцями цього року стали - Білоконь Дмитро, Долганов Андрія, Малишев Юрій, Білоконь Юрій та Бутенко Сергій!


«Мета змагань – популяризація активного образу життя серед ветеранів, та мотивація до занять спортом у колі побратимів. Та головне – це дієвий спосіб взаємопідтримки, місце об’єднання родин учасників АТО/ООС та альтернативний підхід до соціальної адаптації бійців. Хоч ми проводимо змагання з неолімпійських видів спорту вже третій рік поспіль, на кожному етапі щонайменше половина бійців беруть участь вперше, що є безперечно позитивним показником», - повідомляє Ольга Харькіна, координаторка ГО «СУВІАТО».


Види спорту (каякінг, картинг та боулінг) обрані невипадково – усі вони динамічні, не мають вікових чи гендерних обмежень, не потребують тривалої специфічної підготовки, щоб взяти участь могли навіть новачки з числа українських захисників. Попереду фінальний етап «Ліги Ветеранів» - всеукраїнський боулінг-турнір, що відбудеться з нагоди Дня захисника України у Києві.

Теги: Ліга Ветеранів,реабілітація,СУВІАТО,картинг, спорт АТО.

© 2020 lviv-inform

Мої відео