Львів Інформ

Арутюнян Еміль Карленович: Православна церква – основа духовності України, тому потребує розвитку і підтримки

Арутюнян Еміль Карленович: Православна церква – основа духовності України, тому потребує розвитку і підтримки
10606 ПЕРЕГЛЯДІВ

Духовний розвиток суспільства нерозривно пов'язаний з укріпленням позицій Української Православної Церкви. Після отримання Україною Томосу та надання УПЦ офіційного статусу держава робить чимало для її підтримки. Але так само, як і кілька років тому, значну допомогу продовжують надавати відомі меценати і волонтери. У Дніпрі один з найбільш активних благодійників – Еміль Арутюнян, підприємець і меценат, багаторічний друг і партнер іншого соціального діяча Олександра Петровського.

Арутюнян Еміль Карленович: корисні справи у духовній сфері потрібні стати хорошою традицією


Побудова нових храмів, відновлення і розвиток церков і монастирів – важлива, але непроста справа, доступна небагатьом. Тому вона стає привілеєм окремих небайдужих до духовності меценатів. До них традиційно належить Еміль Арутюнян. Підприємець, який займається ресторанною справою, чимало вільного часу приділяє розвитку і популяризації Української Православної Церкви, залучення якомога більшого числа українців до віри та церков, підтримки представників духовності в Україні. Для цього використовуються всі можливі методи. Це й інформаційне сприяння, і особиста допомога, і, звичайно, фінансові вливання та залучення інших меценатів до доброї справи.
Перелік храмів, які разом з іншими активістами допоміг побудувати або відремонтувати Еміль Арутюнян, дуже широкий. Це у першу чергу найбільша православна церква у Східній Європі Храм Святого Григора Лусаворича, що належить до Вірменської Апостольської Церкви. Урочистого відкриття очікувала велика чисельність представників Вірменської Православної Церкви в Україні, однак через брак коштів його не могли добудувати протягом кількох років. Коли фінансову допомогу надали Еміль Карленович та Благодійний фонд «Солідарність» разом з його президентом Олександром Петровським, справа пішла швидко, і за 2 – 3 роки від проекту храм перетворився на дуже великий і красивий архітектурний та культурний об’єкт. На його урочистому відкритті були присутні почесні гості з Вірменії, інших православних та католицьких країн, були запрошені навіть з Ватикану. Свідками свята відкриття стали представники місцевої влади Дніпра і меценати, завдяки яким його поява стала можливою. Зокрема, Емілю Карленовичу та Олександру Володимировичу висловили глибоку подяку за підтримку ідеї побудови храму та фінансову допомогу у її реалізації.

Арутюнян Еміль Карленович: будівництво духовного життя


У Дніпрі налічується і декілька нових церков, побудованих з допомогою Арутюняна Еміля Карленовича, Олександра Володимировича та фонду «Солідарність».

Це у першу чергу найбільші - Храм Різдва Пресвятої Богородиці, Храм на честь ікони Божої Матері «Несподівана Радість».
Добрі дії, завдяки яким Еміля Карленовича знають і священнослужителі, і звичайні прихожани, відзначені спеціальними церковними нагородами, які їм вручав Митрополит Епіфаній, предстоятель ПЦУ та інші значущі особи українського православ’я. Ними був удостоєний також друг і партнер Еміля Карленовича Олександр Петровський, без допомоги якого більшість благодійних справ була би неможливою.
Увага до сприяння розвитку ПЦУ, відновлення та побудови церков не означає, що меценат не займається іншими суспільно важливими справами. У першу чергу варто згадати про участь у житті дітей з дитячих будинків та інтернатів. Дуже різні вихованці цих установ завжди однаковою мірою отримують увагу Еміля Карленовича, Олександра Петровича та представників Фонду «Солідарність». Їхні дорослі друзі регулярно влаштовують цікаві зустрічі, концерти, свята з цікавими подарунками та смачні пікніки.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2020 lviv-inform

Мої відео