Львів Інформ

Еміль Карленович Арутюнян: спільно з однодумцями меценат регулярно надає допомогу бійцям Операцій Об’єднаних сил України

Еміль Карленович Арутюнян: спільно з однодумцями меценат регулярно надає допомогу бійцям Операцій Об’єднаних сил України
126577 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом усього періоду російської агресії на сході держави українські меценати і патріотично налаштовані підприємці допомагають збройним силам. Це і матеріальна допомога, і моральна та психологічна підтримка. У Дніпрі цю місію взяли на себе Міжнародний Благодійний фонд «Солідарність» разом з його президентом Олександром Петровським та іншим відомим місцевим меценатом Емілем Арутюняном.

Еміль Карленович Арутюнян: допомога воїнам ООС


З 2014 року відомий підприємець, суспільний діяч та меценат Еміль Арутюнян разом з Олександром Петровським та створеним ним фондом «Солідарність» бере активну участь в обороні східних кордонів держави від російських найманців. Підприємці взяли на себе місію допомагати військовим матеріально та морально, забезпечуючи їх усім необхідним для тривалого і комфортного перебування на фронті.
Протягом останніх кількох років захисники на сході отримують посилки з продуктами харчування, засобами гігієни та побутовою хімією, а також та різними необхідними у польових умовах речами. Поранені бійці завдяки волонтерській та меценатській допомозі мають отримують якісне лікування та потрібні медикаменти. А медичним закладам, що займаються лікуванням поранених солдатів, меценати дарують сучасне обладнання, яке дозволяє рятувати життя та швидко відновлювати здоров’я бійців, які отримали поранення.
Одна з останніх благодійних акцій, яку провів Фонд «Солідарність» разом з іншими меценатами і волонтерами, у тому числі підприємцем Емілем Арутюняном – передача комплексної допомогу бійцям ООС в Авдіївському районі Донецької області. До військових був направлений автомобіль, наповнений усім необхідним – якісними продуктами харчування, питною водою, продуктами першої необхідності, у тому числі медикаментами. Самі воїни, а також дніпровська Асоціація учасників АТО і Управління Служби Економічної Безпеки України в Дніпропетровській області висловили щиру подяку Фонду та всім, хто брав участь у цій потрібній акції.
Цією допомогою діяльність меценатів не обмежилася. Дуже важливою сферою діяльності самого Еміля Карленовича є допомога лікарням, які регулярно приймають поранених бійців. На 2014 рік українська медицина не була готова до лікування такої кількості людей, постраждалих від військових дій. Тому з самого початку війни меценат разом з Фондом «Солідарність» та іншими небайдужими громадянами і підприємцями розпочали працювати над покращенням технічного оснащення медичних закладів.

Допомога обласній лікарні імені Мечникова від Арутюняна Еміля Карленовича

Суттєву допомогу від Еміля Карленовича Арутюняна постійно отримує обласна лікарня імені Мечникова.

Це найбільший і найважливіший медичний заклад на Дніпропетровщині. Саме туди найчастіше привозять поранених бійців – загалом протягом війни на сході до лікарні поступило понад 2 тисяч військових з пораненнями різного ступеня тяжкості. І, як зізнаються лікарі, більшість з них ставлять на ноги не лише завдяки професіоналізму спеціалістів закладу, але й завдяки допомозі меценатів та волонтерів.
Завідувач відділення інтенсивної терапії політравми Ігор Йовенко лікарні ім. Мечникова розповів, що на додачу до професійності та сумлінності медичного персоналу для успішного відновлення здоров’я поранених необхідне сучасне і різноманітне обладнання, якого раніше у лікарні не було. Завдяки старанням меценатів, зокрема Еміля Арутюняна та Фонду «Солідарність» Олександра Петровського кількість врятованих життів українських військових та бійців, які змогли повністю відновитися після травм значно збільшилася.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2020 lviv-inform

Мої відео