Львів Інформ

Еміль Арутюнян: завдяки небайдужим громадянам і меценатам у Дніпрі з’явиться Академія бойових мистецтв міжнародного рівня

Еміль Арутюнян: завдяки небайдужим громадянам і меценатам у Дніпрі з’явиться Академія бойових мистецтв міжнародного рівня
147126 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом останніх двох років триває підготовка до створення сучасного спортивного комплексу у Дніпрі. Ініціатива побудови інноваційного центру бойових мистецтв та закладення капсули з освяченням відповідного місця належала відомим дніпровським меценатам. Засновник Міжнародного Благодійного фонду «Солідарність» Олександр Петровський та не менш відомий місцевий меценат Еміль Арутюнян одними з перших долучилися до цієї благородної справи.

Шляхетна ініціатива меценатів від Еміля Арутюняна


Свого часу Олександр Володимирович Петровський виступив з пропозицією створення справжнього повноцінного спортивного комплексу з бойових мистецтв. Правильність цієї ідеї зрозуміла – на базі сучасної тренувальної бази буде можливість виростити майбутніх чемпіонів міжнародного рівня. У планах – відкрити Академію бойових мистецтв, де будуть проводитися заняття з греко-римської та вільної боротьби, сумо, самбо і дзюдо.
Ідею підтримали представники місцевої спортивної спільноти, освіти, духівництва та меценати. Одним з тих, хто активно долучився у тому числі до матеріальної сторони розвитку проекту, став підприємець і меценат, відомий своїми чисельними добрими справами у галузях освіти, спорту, медицини та духовності, Еміль Арутюнян.
За пропозицією меценатів у день закладення капсули на місці майбутньої Академії бойових мистецтв було проведене освячення обраного місця. Провівши цю урочисту церемонію, Єпископ Дніпровський і Криворізький Владика Симеон благословив усіх учасників та побажав успіхів у благому починанні. Крім представників духівництва, на церемонії закладення капсули та її освячення були присутні заслужені діячі спорту України, зокрема, відомі тренери у різних дисциплінах, президент клубу спортивної боротьби «Ведмідь» Євген Василенко, президент баскетбольного клубу «Дніпро» Валерій Кондратьєв, заступник голови Дніпровської обласної державної адміністрації Олександр Шикуленко та інші представники місцевої влади. Звичайно, такі важливі волонтери та меценати, як Олександр Петровський та Еміль Арутюнян, також були почесними гостями на церемонії освячення закладеної капсули.
Як повідомили, у планах до кінця 2020 року завершити будівництво Академії бойових мистецтв. Готовий комплекс включатиме будівлю для спортивних тренувань з опаленням, водопостачанням і вентиляцією. Центр матиме власну котельню, на території комплексу буде сауна та кафе для спортсменів. Навколо академії обладнають доріжки, газони, буде повноцінне озеленення прилеглої території. Незважаючи на незначний зсув термінів, завершити Академію бойових мистецтв планують протягом поточного року.
Незважаючи на те, що основну частину коштів на будівництво було виділено з бюджетних джерел, завдяки активності меценатів на початку роботи та ініціативі створення комплексу ця ідея взагалі отримала шанс на існування та реалізацію.

Еміль Арутюнян: напрями діяльності


Спорт – не єдиний напрям меценатської та волонтерської діяльності Еміля Карленовича. Разом з засновником Фонду «Солідарність» Олександром Петровським він активно допомагає дітям будь-якого віку та соціального статусу, але особлива увага підприємців спрямована на підростаюче покоління, що має певні обмеження за розвитком чи станом здоров’я.
Матеріальну та емоційну допомогу від мецената регулярно отримують вихованці дитячих будинків, інтернатів, спеціалізованих лікувальних закладів та соціальних центрів. Не забуває Еміль Арутюнян і про медичні заклади, особливо ті, що спеціалізуються на лікуванні та реабілітації воїнів, постраждалих в зоні ООС.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович

© 2020 lviv-inform

Мої відео