Львів Інформ

Що відбуватиметься з ринком економіки у 2021 році? Прогноз світового банку

Що відбуватиметься з ринком економіки у 2021 році? Прогноз світового банку
74594 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом останнього року економіка була досить нестабільною. По ній ударяли катаклізми, пандемія та ще багато факторів, які завдавали їй значних проблем. Проте Світовий банк вирішив розрахувати статистику, яка очікуватиме економіку у наступному році.

Їхні розрахунки на 2021 рік виявились досить втішними. Адже передбачають, що глобальна економіка виросте на цілих 4%. В глобальному сенсі це здається не таким вже й великим показником, проте у світі останніх подій, це вагома цифра. Проте такий втішний прогноз нас чекає лише в тому випадку, якщо всі країни почнуть проводити масову вакцинацію населення від коронавірусу.

У тому разі, якщо якісь країни вирішать відмовитись від проведення цієї процедури, то ми повинні будемо писати про менш втішні результати. Адже буде перспектива великого приросту числа хворих. В результаті чого рівень росту економіки впаде до 1,6%.

Максимальний ріст економіки складатиме не більше 5%, через те, що світ оговтуватиметься від подій, які стались за 2020 рік. Але настільки велика цифра може бути лише за умови, якщо ми повністю подолаємо пандемію. Але поки жодних передвісників такого розкладу подій ще немає Тож ми чекатимемо на рішення, які приймуть голови країн.

Статисти вважають, що ВВП США зросте на 3,5%, а як ми пам’ятаємо, минулого року він впав на цілих 3,6%. Але протягом року вони намагались всякими способами подолати цю проблему.

Що ж стосується України, то наші статисти поки не дають жодних втішних даних. Проте вони також чекають на початок проведення вакцинації. Після нього планують запустити країну на повну потужність. Але чи врятує це економічну ситуацію, поки сказати важко. Через те, що ми не знаємо, як сильно постраждала індустрія малого виробництва і що з нею буде після локдауна.

© 2020 lviv-inform

Мої відео