Львів Інформ

Як зареєструвати ТОВ: порядок створення підприємства

Як зареєструвати ТОВ: порядок створення підприємства
144271 ПЕРЕГЛЯДІВ

Електронні послуги роблять взаємодію громадянина і бізнесу з державою не лише прозорою та зручною, але й мінімізують можливість поширення пандемії. Вони економлять гроші та час і роблять державне управління більш ефективним.
Реєстрація компанії та внесення змін до установчих документів можливі лише у кілька кліків!

Перед тим, як відкрити ТОВ, засновники повинні з’ясувати і затвердити наступні моменти:
назва юридичної особи. Вона повинна бути затверджена як в повній, так і в скороченій формах;
дані про бенефіціарного власника (якщо такий є) або обґрунтувати причину його відсутності;
місця розташування ТОВ;
відомості про кожного із засновників;
види запланованої діяльності підприємства з подальшим їхнім відображенням в кодах КВЕД;
розмір статутного капіталу із зазначенням точної частки кожного учасника ТОВ;
контактну інформацію юрособи;
установчий документ (положення, статут тощо), який буде обумовлювати подальші кроки реєстрації ТОВ;
найменування керуючого органу (зафіксоване протоколом зборів засновників).

Зареєструвати ТОВ не виходячи з будинку можна через Єдиний портал державних послуг "Дія" за посиланням: https://id.diia.gov.ua, витративши на всю процедуру не більше 30 хвилин. Онлайн-послуга забезпечить онлайн-реєстрацію ТОВ з можливістю формування необхідної редакції модельного статуту, шляхом вибору відповідних пунктів або використання редакції за замовчуванням.

Одночасно можна подати заяву на застосування спрощеної системи оподаткування та реєстрацію платником податку на додану вартість (ПДВ).

Діючі ТОВ, що працюють на підставі власної редакції установчих документів, отримують можливість дистанційно перейти на модельний статут без необхідності відвідувати центри надання адміністративних послуг чи суб’єктів державної реєстрації особисто.

Найперше і найнеобхідніше, що знадобиться під час реєстрації, це – кваліфікований електронний підпис. Потрібно авторизуватися у кабінеті громадянина на порталі "Дія" https://id.diia.gov.ua

Далі необхідно заповнити онлайн-форму на отримання послуги, обрати потрібні вам опції модельного статуту та накласти електронний цифровий підпис засновника (засновників).
Після цього вказані документи стають доступними державному реєстратору для прийняття відповідного рішення.

Розгляд документів здійснюється протягом 24 годин після надходження, окрім вихідних та святкових днів.

Як отримати повідомлення про реєстрацію ТОВ?
Отримати інформацію про вже зареєстровану юридичну особу або отримати результат надання адміністративної послуги у вигляді виписки або установчого документу можна в безкоштовному форматі на Порталі електронних сервісів за кодом адміністративної послуги, який міститься на відповідному описі документів для певної реєстраційної дії:
https://usr.minjust.gov.ua/content/free-search - відомості про юридичну особу;
https://usr.minjust.gov.ua/content/get-documents - результати надання адміністративної послуги у вигляді виписки та/або статуту.

Статус заяви можна буде перевірити безпосередньо у особистому кабінеті громадянина. Тільки-но ТОВ буде зареєстровано, запис про це з’явиться у Єдиному державному реєстрі.

Якщо у Вас залишились питання, звертайтесь до Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) за телефоном (044) 541-07-21.

© 2020 lviv-inform

Мої відео