Львів Інформ

Арутюнян Еміль Карленович: меценат подає приклад відповідального спонсорства, регулярно допомагаючи тим, хто цього потребує

Арутюнян Еміль Карленович: меценат подає приклад відповідального спонсорства, регулярно допомагаючи тим, хто цього потребує
440 ПЕРЕГЛЯДІВ

Турбота про тих, хто опинився у складних життєвих обставинах, особливо якщо це діти, - дуже важлива і благородна справа. У Дніпрі цю місію на себе взяли кілька підприємців та благодійників. У першу чергу – Еміль Арутюнян та президент Міжнародного Благодійного фонду «Солідарність» Олександр Петровський.

Арутюнян Еміль Карленович: Допомога інтернатам та соціальним центрам – у пріоритеті


Успішний підприємець та сумлінний громадянин і патріот Дніпропетровщини Еміль Арутюнян як ніхто інший знає, що діти – це майбутнє країни. Тому необхідно не лише допомагати їм у базових речах, важливою є організація цікавого і корисного дозвілля, особливо для дітей, які позбавлені батьківської турботи або мають певні особливості розвитку.
Саме тому разом з іншим відомим меценатом, президентом Міжнародного Благодійного Фонду «Солідарність» Олександром Петровським та представниками Фонду Еміль Карленович регулярно відвідує спеціальні освітні та розвивальні заклади Дніпра, що спеціалізуються саме на таких дітях.
Перший заклад – Дніпровський дитячий будинок-інтернат для дітей з інвалідністю. Серед добрих справ, які меценати спільно зробили для нього протягом останніх років – привітання зі святами з коштовними і потрібними подарунками, проведення розвивальних та розважальних заходів, корисних уроків і лекцій, що дозволять дітям підготуватися до дорослого життя, влаштування зустрічей зі смачними пікніками на природі. Меценати радо надають матеріальну допомогу будинку-інтернату, однак значну увагу приділяють і простому дружньому спілкуванню з підростаючим поколінням.
Соціальний центр «Добре вдома», що також розташований у Дніпрі, - інший постійний об’єкт допомоги від Еміля Арутюняна та «Солідарності». Цей заклад робить дуже потрібні речі: тут намагаються повернути дітей у проблемних сімейних ситуаціях у їхні рідні родини, за неможливості цього – знайти нові. Більшість дітей та підлітків перебувають тут тимчасово, однак усіх люблять як рідних. Відчуваючи таке ставлення, меценати і волонтери намагаються допомогти наскільки це можливо.
З ініціативи «Солідарності» та за підтримки Еміля Карленовича у соціальному центрі проводяться цікаві конкурси, у яких беруть участь вихованці різного віку. Це і конкурси віршів, і змагання на створення найкращого малюнка. Регулярно у соціальному центрі проводяться Свято рідної мови, української поезії, святкується День вишиванки та інші. Ідеї пропонують переважно представники фонду «Солідарність», а матеріальне забезпечення надавали разом з іншими партнерами-меценатами.

Добрі справи Арутюняна Еміля Карленовича для дітей


Підростаюче покоління різного соціального статусу та стану здоров’я – те, що у першу чергу хвилює дніпровського мецената.

Арутюнян Еміль Карленович розпочав свій шлях як благодійника з допомоги дітям з Придніпровського Будинку маляти.

Вперше привізши їм недорогі, але дуже потрібні подарунки – дитяче харчування, підгузки, засоби гігієни та догляду за малюками, він гостро відчув потребу допомагати дітям, які з різних причин залишилися без батьків. І хоча головна ціль будь-якого мецената і волонтера – знайти для дітей родини, які будуть їх любити, непогано розпочати хоча би з забезпечення їх базових потреб.
Інший заклад, який постійно відчуває турботу Еміля Карленовича – Дніпровський інтернат для дітей з інвалідністю. Його підопічні більш дорослі і потребують у першу чергу дружнього спілкування, а також правильного виховання і освіти. Спільно з фондом «Солідарність» Еміль Арутюнян регулярно відвідує інтернат з цікавими і корисними ідеями.


Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян

© 2020 lviv-inform

Мої відео