Львів Інформ

Українцям пообіцяли мільйон легальних робочих місць

Українцям пообіцяли мільйон легальних робочих місць
118871 ПЕРЕГЛЯДІВ

За п’ять років рівень безробіття планують скоротити майже вдвічі — до 5%. Принаймні такі сподівання у міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофія Милованова. Їх він озвучив під час міжрегіонального телемосту щодо нових можливостей для захисту робочих прав українців, які надає законопроєкт "Про працю".

Про це повідомляє пресслужба Уряду. 

“Ми плануємо до 2024 року створити додатковий 1 млн. легальних робочих місць. За ці 5 років розраховуємо скоротити рівень безробіття майже вдвічі - до 5%. Держава має допомагати людям легше та швидше знаходити роботу - не за чотири місяці, як це відбувається зараз, а до двох. Українці вже давно заслуговують на гідний заробіток та комфортні умови праці - настав час зробити це разом», - заявив міністр. 

Основні нововведення законопроєкту, зокрема, передбачають спрощення процесів найму та звільнення працівників, легалізацію неповної зайнятості, фрілансу та інших видів працевлаштування, які фактично використовуються в Україні, однак не відповідають вимогам чинного законодавства.

Зазначимо, що зміни до Трудового кодексу, про які йдеться, ще не набули чинності. Їх має ухвалити Верховна Рада. Наразі відповідний законопроєкт уряд лише схвалив та відправив на розгляд депутатів. Для набуття чинності Рада має проголосувати за нього у двох читаннях, після чого його має підписати президент.

© 2020 lviv-inform

Мої відео