Львів Інформ

Україна після карантину: нові робочі місця, кредитні канікули та продовження масочного режиму

Україна після карантину: нові робочі місця, кредитні канікули та продовження масочного режиму
90175 ПЕРЕГЛЯДІВ

На цьому тижні Уряд представить стратегію виходу з кризи, в якій країна опинилася через пандемію. Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів із посиланням на Прем`єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Поетапне послаблення карантинних заходів має розпочатися у травні, але тільки за умови зниження динаміки щодо кількості людей, які захворіли на коронавірус. До початку травня країна житиме в режимі надзвичайної ситуації. В плані Уряду він передбачає підтримку соціально вразливих верств населення, допомогу безробітним та тим, хто перебуває у вимушеній відпустці. Мобілізацію медичних ресурсів та підтримку медичного персоналу, який задіяний у боротьбі з COVID-19.

З початку травня до початку червня триватиме наступний етап — «Україна йде на роботу». Він має розпочатися зі створення 500 тисяч нових робочих місць.

«Дуже важливо підтримати людей, які втратили роботу. Сьогодні в Україні більше 320 тисяч безробітних. Після оголошення карантину — від 4 до 5 тисяч таких людей реєструється щодня, — зазначив Денис Шмигаль. — Ми закликаємо всіх максимально реєструватися в центрах зайнятості. Будемо просити Парламент підтримати зміни у законодавство. Це дозволить підтримати цих людей».

У цей період Уряд планує надати кредитну підтримку малого та середнього бізнесу, частково зняти обмеження на роботу громадського транспорту, запровадити зміщений графік робочого дня.

Третій етап планового виходу з карантину «Нові соціальні стандарти життя» триватиме з початку червня до початку липня. Він передбачає завершення навчального року, відновлення роботи громадського транспорту за новими правилами, надання дозволу на відвідування зон відпочинку за умови дотримання норм безпеки, послаблення умов самоізоляції для людей похилого віку. Важливо, що масочний режим у цей період не відміняється.

© 2020 lviv-inform

Мої відео