Львів Інформ

Трансформації міста: дніпрян запрошують на безкоштовну виставку

Трансформації міста: дніпрян запрошують на безкоштовну виставку
174135 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Художньому музеї відкрилася виставка “Дніпро. На хвилях часу”. На ній представлені кращі твори місцевих митців минувшини та сучасності. Експозиція працюватиме до 6 жовтня. А з нагоди свята – Дня міста – 14 й 15 вересня відвідування безкоштовне.

Пастозний олійний живопис, прозорі акварелі, м’яка пастель і “сувора” лінгравюра… Експозиція “Дніпро. На хвилях часу” об’єднала більш ніж 40 творів живопису та графіки, виконаних у різних техніках.

Тут ніби у старому альбомі, зібрані зображення панорам, вулиць і вуличок нашого міста різних часів, різних пір року та різних настроїв.

“Тут представлені дві роботи художника Смирнова. Перша – “Озерний ринок” 1910 року. Бачимо, якою була наша “Озерка” у той період. Інша картина – “Катеринослав”: на ній і фонтан, і гуси, які кудись поспішають”, — розказав заступник директора Художнього музею з наукової роботи Сергій Несмачний.

Загалом картин із зображенням нашого міста у колекції музею близько півтори сотні. Наступного року експозицію планують розширити та відкрити ще декілька залів.

© 2020 lviv-inform

Мої відео