Львів Інформ

Сміття наступає: Новоолександрівська ОТГ потерпає від несанкціонованих смітників

Сміття наступає: Новоолександрівська ОТГ потерпає від несанкціонованих смітників
118016 ПЕРЕГЛЯДІВ

Рік тому у громаді запровадили роздільний збір сміття, та люди, здебільшого, не хочуть цим перейматися і скидають увесь непотріб у найближчих ярах. Нема ради і на промислових забруднювачів. Вплинути на ситуацію не може ані місцева влада, ані поліція.  

Притоки Мокрої Сури та мальовничі яри захаращені непотребом. Причому як побутовим, так і відходами харчової промисловості, торгівлі та будівництва. Маленьку річечку, котру місцеві називають Бельбою, повністю перегородили пластиковими пляшками. Поруч із сміттєвими запрудами — несанкціонований смітник ТБО. Повсюди — недопалений мотлох і випалена земля.

“Тридцять років живу — смітник був маленький, кілька купок. Зараз сипле незрозуміло хто. Купи зростають, підпалили — наче прибрали, і по-новому”, - розповідає мешканець Новоолександрівки Володимир Парінов.

Наступний смітник - приблизно в кілометрі від попереднього. Одразу видно, що відходи сюди вивозять підприємці.

“Це відходи тваринництва, а це дині — скоріш за все, з овочевої бази. Такими масштабами ніхто з жителів села не може вивозити”, - вважає Володимир.

І додає, що разом із сусідом неодноразово ловив таких підприємців, примушуючи забиратися геть разом зі своїм непотребом. Чоловік жаліється: ані поліція, ані місцева влада не хочуть боротися із забрудненням околиць Новоолександрівки.

У сільраді відповідають, що причину появи несанкціонованих смітників знають, проте побороти поки що не можуть. 

“Все ж від сумлінності наших мешканців залежить. У нас як звикли, щоб у мене на подвір`ї гарно і краса, а сміття вивезу ось сюди, і хай сільська рада займається”, - говорить голова Новоолександрівської ОТГ Олександр Візір.

Із промисловими забруднювачами ще складніше. В Новоолександрівській ОТГ є два поліцейські громади, вони мають за ними стежити і відловлювати. Проте, за словами сільського голови, всюди не встигають, в громаді - десяток населених пунктів.

Олександр Візір обіцяє не опускати руки в боротьбі за чистоту. Оперативно повідомляти про кричущі випадки забруднення околиць він просить у соцмережі на сторінці “Благоустрій” Новоолександрівської ОТГ та обіцяє швидко реагувати на такі повідомлення.

 

© 2020 lviv-inform

Мої відео