Львів Інформ

Хто іще вірить у казочку про доброго царя росії?.. Сергій Борщевський

Хто іще вірить у казочку про доброго царя росії?.. Сергій Борщевський
409941 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гарно росія привітала нас із Днем Незалежності, нічого не скажеш. 24 серпня сигнал повітряної тривоги пролунав 189 разів, окупанти обстріляли 58 українських міст. І чи треба списувати все це на одного путіна? Росія є така, хоч би хто був там при владі.  

Ви може й забули, але вже на другий день після проголошення нашої Незалежності, 26 серпня 1991 року, прес-секретар тодішнього "хорошого" в очах Заходу президента Бориса Єльцина зробив на адресу України погрозливу заяву: "У випадку припинення союзницьких відносин Російська Федерація залишає за собою право порушити питання про перегляд кордонів".    

А 28 серпня до Києва прибула делегація на чолі з віце-президентом росії і, до речі, нашим "землячком", Олександром Руцьким. Метою візиту посланців тодішньої "демократичної" росії було схилити українське керівництво до підписання нового... союзного договору.  

Колись давно – у глупу радянську ніч – київський школяр і мій товариш юності Леонід Кисельов написав мудрий рядок: «За долгую историю России ни одного хорошего царя».

Це те, чого досі, на жаль, так і не втямили багато хто із світових політиків. Погрози "демократів" доби Єльцина були прологом війни, розв'язаної путіним.

Іншої Росії не було і не буде.

Повторюю з перших днів війни:

      Спробуйте заплющити очі і уявити глобус без росії. Правда, гарно?.. 

         Сергій Борщевський, письменник і дипломат

          Deutsche Welle Caricature

Теги: #НезалежнийукраїнськиймедіацентруЄвропі #СергійБорщевський #IMF #Independentmediaforum #uacenter.media,Незалежний Медіа Форум

© 2020 lviv-inform

Мої відео