Львів Інформ

Мала б рятувати життя, натомість допомагала загарбникам обстрілювати мирні міста – на Донеччині судитимуть медсестру перинатального центру

Мала б рятувати життя, натомість допомагала загарбникам обстрілювати мирні міста – на Донеччині судитимуть медсестру перинатального центру
416581 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки м. Краматорська за фактом надання незаконним збройним формуванням допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у квітні 2022 року громадянка України, яка працювала медичною сестрою у КНП «Обласний перинатальний центр», використовуючи месенджер, передавала знайомому представнику квазіреспубліки «днр» інформацію про військовослужбовців Збройних Сил України.
Зокрема, обвинувачена надсилала ворогу зібрані нею дані щодо розташування військової техніки та результів обстрілів місць дислокації українських захисників на території м. Краматорська.
Наразі правопорушниця перебуває під вартою. Обвинувальний акт спрямовано до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська.
Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

© 2020 lviv-inform

Мої відео