Львів Інформ

Незаконним видобутком піску на Київщині заподіяно державі шкоду на понад 1,2 млн грн – повідомлено про підозру мешканцю області

Незаконним видобутком піску на Київщині заподіяно державі шкоду на понад 1,2 млн грн – повідомлено про підозру мешканцю області
308085 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури мешканцю Київщини повідомлено про підозру за фактом незаконного видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, не маючи дозволів на користування земельною ділянкою для використання надр і на видобуток корисних копалин, без гірничого відводу та плану розробки родовища корисних копалин незаконно видобував пісок у Бучанському районі.

Згідно з висновками інженерно-екологічної та судово-економічної експертиз несанкціонований видобуток піску створив небезпеку для довкілля, внаслідок чого державі заподіяно шкоду на понад 1,2 млн грн. Встановлено, що обєми незаконно видобутого піску становлять понад 1260 куб. м.

У рамках кримінального провадження накладено арешт на земельну ділянку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Бучанське райуправління ГУ Нацполіції в Київській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 lviv-inform

Мої відео