Львів Інформ

«Ні» рибному браконьєрству

«Ні» рибному браконьєрству
200677 ПЕРЕГЛЯДІВ

Черкаський рибоохоронний патруль пильно стежить за законністю виловів у водоймах області. Оновлені штрафні санкції не лякають охочих таємно порибалити.

 

Цієї осені ситуація з незаконним виловом на рибних водосховищах України змусила Кабінет Міністрів ухвалити підвищення такс на різні види водних біоресурсів. Від початку року Державним агентством меліорації та рибного господарства України було виявлено майже 35 тисяч порушень із загальними збитками у понад 141 мільйон грн. Очолила перелік областей за кількістю відкритих порушень Черкаська.

 

Поки на Черкащині відбувається активне зариблення Кременчуцького водосховища та річки Дніпро в межах області, браконьєри не втрачають нагоди. Лише за останній тиждень викрили два випадки грубих порушення правил рибальства. Затримані чоловіки в нічний час займалися виловом водних біоресурсів за допомогою месинових сіток. Це знаряддя лову заборонене чинним законодавством. Здобутий рибний улов та сітки були вилучені патрулем. В залежності від вагомості завданих рибним запасам збитків, на одного з порушників наклали штраф, а на другого було відкрито кримінальне провадження. З метою запобігання браконьєрства водойми області знаходяться під наглядом Черкаського рибоохоронного патруля. Також їм допомагають екологічні інспектори та представники патрульної поліції.

© 2020 lviv-inform

Мої відео