Львів Інформ

Урочистості в Полтавському педагогічному до Дня науки

Урочистості в Полтавському педагогічному до Дня науки
361168 ПЕРЕГЛЯДІВ

Традиційно у третю суботу травня українська наукова спільнота відзначає національний День науки – свято вшанування наукових традицій, досягнень учених, якими ми пишаємося і на яких покладаємо великі сподівання. Розвиток науки, ефективне використання результатів наукової діяльності, впровадження новітніх технологій – основа економічного зростання держави.
Українські вчені – автори багатьох винаходів у різних наукових сферах. Науковці Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка – основа інтелектуального потенціалу не тільки міста, регіону, а й запорука успішного майбутнього України.
З нагоди Дня науки ректорат Полтавського педагогічного вітає науковців-короленківців


До Дня науки в усіх куточках країни відбуваються тижні науки, цікаві заходи наукових товариств, дні відкритих дверей в академічних установах і закладах вищої освіти, виступи провідних вітчизняних та іноземних учених із популярними лекціями, презентації інноваційних розробок. Головна мета цих подій – уславити здобутки науковців, популяризувати досягнення і нові підходи у різних сферах життєдіяльності, що базуються на наукових дослідженнях.
Науково-педагогічні працівники Полтавського педагогічного, зберігаючи понад столітню безперервну традицію, наполегливо і плідно працюють на ниві дослідницьких звершень і мають значні здобутки, що заслуговують на визнання.


Указом Президента 2020–2021 н. р. оголошено Роком математичної освіти в Україні. Саме математика дає можливість упорядкувати цифри та факти, віднайти сутність речей і зрозуміти логіку світобудови, наблизитися до істини.
Кожен дослідник-короленківець у своєму науковому просторі долає безліч перешкод на шляху до відкриття, спростування або підтвердження унікальної ідеї. Для визнання та заохочення кращих науковців в університеті засновано кілька премій.
Цього року Звання почесного професора університету отримав Володимир Моргун.


Вчена рада Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка заснувала премію на пошанування академіка І. А. Зязюна з метою популяризації його науково-педагогічного набутку, а також задля підтримки наукових досліджень психолого-педагогічного й етико-естетичного напрямів. Згідно рішення Конкурсного комітету переможницею Премії імені Івана Андрійовича Зязюна визнано завідувачку кафедри хореографії ПНПУ імені В.Г. Короленка, кандидатку педагогічних наук, доцентку, члена Національної хореографічної спілки України Тетяну Благову.


Керівництво університету всіляко підтримує молодих науковців. Згідно Положення про премію ради молодих учених за видатні досягнення у галузі природничих, технічних та гуманітарних наук, які сприяють подальшому розвитку науки, суспільному прогресу і утверджують високий авторитет вітчизняної науки, комітет премії Ради молодих учених Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка ухвалив рішення про присудження Премії Ради молодих вчених 2020 р. кандидатці біологічних наук, асистентці кафедри ботаніки, екології та методики навчання біології Олесі Ханнановій.


Премію кращого аспіранта 2020 р. присуджено аспіранту кафедри загальної педагогіки та андрагогіки, старшому лаборанту і асистенту кафедри всесвітньої історії та методики викладання історії Дмитру Лободі.



Студенство, молоді науковці, професорсько-викладацький склад нашого університету постійно перебувають у творчому пошуку задля розбудови вітчизняної науки, інтеграції її у Європейський освітній простір. Здобутки і перспективи, далекоглядні плани та мрії – те, до чого ми маємо прямувати, вважає Голова ради молодих учених Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, доктор історичних наук Олександр Лук’яненко



Всеукраїнське святкування Дня науки має ряд цілей: відновлення національних і міжнародних зобов’язань в галузі науки за мир і розвиток, промоція відповідального використання науки на благо суспільства; підвищення рівня інформованості громадськості про важливість науки і ліквідація розриву між наукою і суспільством, а також включення у простір наукових розвідок здобувачів освіти – майбутніх винахідників, мислителів, творців, саме їх закликає до плідної дослідницької діяльності Голова наукового сектору Студентської ради ПНПУ імені В. Г. Короленка, переможець всеукраїнських студентських олімпіад Дмитро Хмелевський.


Команді науковців нашого закладу вищої освіти упродовж плідного 2020 р. доводилося не раз робити складні обрахунки, вирішувати задачі з багатьма невідомими й отримувати блискучі наукові результати. Якими вони були у 2020 році, доповідає проректор з наукової роботи, доктор географічних наук, професор Сергій Шевчук.


Шановні колеги, науковці, травень – час вашого професійного свята – Дня науки в України!
Бажаємо вам творчої наснаги, натхнення, сил та енергії для подальшої наукової діяльності. Ви робите дуже важливу справу на благо розвитку нашої з вами держави, задля добробуту українського народу. Нових вам відкриттів та наукових звершень!

© 2020 lviv-inform

Мої відео