Львів Інформ

#НЕВІДОМЕ_ПРО_ ВІДОМИХ: Анатолій Новописьменний – Чемпіон світу з пауерліфтингу

#НЕВІДОМЕ_ПРО_ ВІДОМИХ: Анатолій Новописьменний – Чемпіон світу з пауерліфтингу
61435 ПЕРЕГЛЯДІВ

Анатолій Новописьменний – випускник факультету фізичного виховання Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, майстер спорту міжнародного класу, абсолютний чемпіон світу з пауерліфтингу серед юніорів, срібний призер Чемпіонату Європи, триразовий чемпіон України серед юнаків, юніорів та чоловіків, рекордсмен України.

Визначні здобутки спортсмена вражають: у 2018 р. він став чемпіоном Європи та Світу з пауерліфтингу у ваговій категорії 93 кг і встановив три світових рекорди, а у присіданнях – одразу два рекорди. На другій спробі Анатолій присів зі штангою вагою 325 кг і це вже був світовий рекорд серед юніорів. Втім, вже на наступній спробі сам же його і побив, присівши з 331 кг. У жимі лежачи спортсмен витиснув 195 кг, а у становій тязі зумів подолати вагу 327,5 кг. Таким чином короленківець набрав в сумі 853 кг, що теж є світовим рекордом і завоював чемпіонське «золото». Європейська федерація пауерліфтингу за підсумками 2019 р. Анатолія Новописьменного визнала кращим на континенті у класичному пауерліфтингу.

Нещодавно Анатолій повернувся з Чемпіонату України, який відбувся 6 квітня 2021 р. Тут 24-річний спортсмен встановив новий рекорд Полтавщини з жиму лежачи 227,5 кг. Короленківець виборов першість у своїй категорії й став третім серед спортсменів усіх категорій.

Уславлений короленківець люб’язно погодився дати ексклюзивне інтерв’ю, яке особливо буде цікавим нашій студентській молоді. Спортсмен поділився своїми враженнями і емоціями під час змагань, розкрив секрети успіху і перемог.
Анатолію, чому Ви вирішили займатися саме пауерліфтингом?
- Починав з будівництва ангарів з батьком, у цей час помітив, що тіло дуже добре відкликалось на навантаження. Тому почав займатися спочатку гирями та гантелями. Саме з паурліфтингом зв’язав своє життя після спілкування з місцевим спортсменом, який доволі непогано підіймав гирі, тим самим змотивував мене підняти більше.
У скільки років розпочалася Ваша спортивна кар’єра?
- З дитинства подобалось займатися спортом, а саме ігровими видами (футбол, волейбол, баскетбол), але в 14 років надав перевагу пауерліфтингу і почав цілеспрямовано тренуватися.
Чим запам’яталося навчання в магістратурі ПНПУ імені В. Г. Короленка?
- Навчання в магістратурі ПНПУ імені В. Г. Короленка запам’яталося тим, що навчальний процес можна було поєднувати з професійною кар’єрою, цьому сприяв декан факультету фізичного виховання Павло Хоменко. Досвідчені викладачі факультету навчили професійним вмінням та навичкам, які я використовую у тренувальному процесі.
Які змагання вважаєте своїми найуспішнішими? Які плани на майбутнє?
- Змагання, враження від яких запам’яталися назавжди, відбулися на Чемпіонаті Світу 2016 р., де я повірив у свої надзвичайні можливості та зрозумів, що наполегливість і регулярні тренування дають високий результат. Ці емоції визначили мої плани на майбутнє – потрапити в історію України та світу як найсильніший пауерліфтер.
Скільки разів на тиждень тренуєтесь?
- Це три важких тренування на тиждень і дуже багато відновлювальних процедур: лікувальні масажі, ЛФК, міостимулятори, вакуумні банки.
Хто Ваш наставник в житті?
- Саме свого батька вражаю наставником, який дав влучну пораду та налаштував на правильний життєвий шлях.
Які зірки пауерліфтингу є прикладом для наслідування?
- Їх безліч! У всіх запозичую щось корисне для тренування, те, що можна взяти для себе на майбутнє.
Поділіться секретом свого успіху. Як встановити рекорд України, Світу?
- Необхідно працювати багато в залі, але прислухатися до свого тіла! Саме правильний догляд і відновлення тіла дасть можливість встановлювати і покращувати рекорди.
Які рекорди для Вас найвагоміші?
- Перший дорослий Світовий рекорд у 2018 р., який багато чого змінив у моєму житті на краще. Я зрозумів, що треба рухатись тільки вперед, встановлювати нові рекорди та покращувати результати.
Що мотивує? Чи підтримують рідні та близькі у такому складному травмонебезпечному виді спорту?
- Моя мотивація – стати кращим у Світі, незалежно від вагової категорії! Мої рідні та близькі завжди підтримують мене. Що стосується травм, то зауважу, що ніхто не застрахований, але постійний догляд за тілом, як за улюбленою машиною, дає запас на величезний пробіг.
Що побажаєте молодому поколінню ПНПУ імені В. Г. Короленка?
- Якщо обрали спортивний шлях, то йдіть ним не розпорошуючись на дрібниці. Спорт ніколи не потрібно поєднувати з алкоголем та курінням. І пам’ятайте, що для досягнення результату необхідний максимально професійний підхід!
Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка пишається своїм вихованцем Анатолієм Новописьменнним. За свою кар’єру спортсмен установив понад 40 рекордів, і це тільки на міжнародних змаганнях. Зважаючи на високі спортивні результати Анатолія можемо з впевненістю сказати, що найгучніші спортивні перемоги у нього ще попереду.
З детальною інформацією про спортсмена можна ознайомится за покликанням: http://sport.pnpu.edu.ua/wp-content/uploads/2021/04/%D0%90%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%96%D0%B9-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%8C%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D0%B9.pdf
Дякуємо за допомогу у підготовці матеріалу кандидату педагогічних наук, доценту, відповідальній за виховну роботу на факультеті фізичного виховання Олені Согоконь.

© 2020 lviv-inform

Мої відео