Львів Інформ

Збірна Іспанії з баскетболу обіграла Австралію в другому овертаймі і вийшла у фінал ЧС-2019

Збірна Іспанії з баскетболу обіграла Австралію в другому овертаймі і вийшла у фінал ЧС-2019
143677 ПЕРЕГЛЯДІВ

Баскетболісти збірної Іспанії сьогодні, 13 вересня, перемогли команду Австралії у першому півфіналі чемпіонату світу-2019, що триває у Китаї. Гра, переможець якої визначився лише в додатковий час (два овертайми по п’ять хвилин), завершилася з рахунком 95:88 (22:21 10:16, 19:18, 20:16, 9:9, 15:8).

Збірна Іспанії дотиснула команду Австралії в півфіналі чемпіонату світу-2019 у Китаї і стала першим фіналістом, повідомляє xsport.ua.

Вигравши першу чверть з мінімальною перевагою, іспанці дозволили супернику вийти вперед у рахунку в другому ігровому відрізку і пішли на велику перерву з відставанням в п’ять очок – 32:37.

Практично весь матч команда Серджіо Скаріоло перебувала в статусі наздоганяючої і тільки на останній хвилині основного часу змогла зрівняти рахунок. Справжня драма розгорнулася в кінцівці матчу. Спочатку Марк Газоль реалізував два штрафні кидки і вперше з першої чверті вивів свою команду вперед, потім Патті Міллс міг приносити перемогу Австралії в основний час, але реалізував з лінії тільки один з двох, а дальній кидок іспанця Ріккі Рубіо був дуже близький від мети, але гра перейшла в овертайм.

Іспанці почали з «+5», але Австралія швидко зрівняла рахунок і навіть вийшла вперед. Як і в основний час, основна драма розгорнулася на лінії штрафних кидків. На останній хвилині Марк Газоль реалізував два з двох, а в останній атаці Меттью Деллаведова не потрапив з середньої дистанції – другий овертайм.

У другій додатковій п’ятихвилинці у Австралії, яка грала практично без замін, не вистачило сил, щоб протистояти супернику з довшою лавкою. Іспанці впевнено діяли в захисті, перекриваючи дихання Ендрю Богута під щитом і Міллсу при розіграші, самі ж доводили практично кожну атаку до точного кидка. Визначальними стали два промахи Кріса Гулдінга в той момент, коли Австралії потрібно було потрапляти, щоб не відпустити суперника.

Як підсумок, 95:88 – Іспанія стала першим фіналістом чемпіонату світу і зіграє у вирішальному матчі світової першості вперше з 2006 року, коли їй вдалося дістатися до титулу, обігравши у вирішальній грі Грецію.

Найрезультативнішим гравцем у складі переможців став центровий Марк Газоль. На його рахунку 33 очки, 6 підбирань і 4 передачі. Розігруючий австралійців Патрік Міллс відзначився 32 очками, але припустився аж 7 втрат.

У фіналі, який відбудеться 15 вересня, Іспанія зіграє з переможцем пари Аргентина – Франція, які грають у ці хвилини. Після першої половини аргентинці попереду – 39:32

Фінальний поєдинок та гра за третє місце відбудуться у неділю, 15 вересня, на 18-тисячній арені «Леспортс-центр» у Пекіні. 

© 2020 lviv-inform

Мої відео