Львів Інформ

АРТпроєкт #ЗНАЙ_НАШИХ: команда з черліденгу «Ритм-ПНПУ» – спортивна гордість ПНПУ імені В. Г. Короленка

АРТпроєкт #ЗНАЙ_НАШИХ: команда з черліденгу «Ритм-ПНПУ» – спортивна гордість ПНПУ імені В. Г. Короленка
74430 ПЕРЕГЛЯДІВ

Гучні овації, стрімкі ритми, відмінна фізична форма, командний дух та жага до перемоги – невід’ємні супутники університетської команди з черліденгу! Улюбленцям глядачів та вболівальників, визнаним фаворитам спортивного життя університету часто доводиться відповідати на питання: «У чому секрет успіху?». «Щоденний пошук чогось нового, саморозвиток, впевненість у діях роблять нас такими, які ми є сьогодні», – запевняє доцент кафедри теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури ПНПУ імені В.Г. Короленка, президент Полтавської обласної федерації черліденгу, тренер команди «Ритм-ПНПУ» Сергій Синиця.

Історія розвитку черліденгу в полтавському педагогічному бере свій початок з 2006 р. Під час турніру «Зірки аеробіки» короленківці зацікавилися новим видом спорту. Драйв, емоції учасників змагання, яскраві костюми та шелест помпонів не залишили байдужими спортсменів, і вони серйозно зайнялися цим танцювальним мистецтвом.

Уже 2009 р. короленківці Марія Горошко (факультет філології та журналістики) та Тетяна Синиця (факультет фізичного виховання), делеговані від команди «Ритм-ПНПУ» у склад Всеукраїнської федерації черліденгу України, вибороли золоті медалі та звання майстрів спорту України з черліденгу.

З 2009 р. на базі факультету фізичного виховання за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління Спортивним клубом ПНПУ імені В. Г. Короленка, ФСТ «Спартак» відбуваються чемпіонати міста Полтави та області.

Команда «Ритм-ПНПУ» – член Полтавської обласної федерації черліденгу, а 12 представників команди у різні роки стали майстрами спорту України з черліденгу: Марія Горошко, Тетяна Синиця, Анастасія Арканова, Анастасія Шендрик, Олеся В’яла, Анастасія Пронь, Ксенія Коломієць, Єлизавета Теницька, Валерія Варакута, Валерія Кадар, Юлія Радченко, Владислава Кравченко, Олександра Олексюк, Богдана Дубина. Представники команди «Ритм-ПНПУ» мають спортивні розряди різного рангу, що дає змогу їм йти вперед до перемог.

Сергій Синиця вважає, що вагомі здобутки – це злагоджена робота. Це не лише постійні тренування, а це ціль і бажання розвитку, перемога над собою, довіра між спортсменами і тренером.

Спортсмени команди «Ритм-ПНПУ» – учасники та призери чемпіонатів Європи з черліденгу в складі національної збірної. Так, Наталія Новікова була делегована до складу молодіжної збірної України під керівництвом Наталії Блажко і здобула 2 місце на Чемпіонаті Європи з черліденгу (м. Гельсінкі, Фінляндія, 2018 р.). Анастасія Арканова змагалася у складі дорослої національної збірної України і посіла 5 місце у Чемпіонаті Європи (м. Прага, Чехія, 2017 р.).

Спортсмени федерації набираються досвіду у закордонних колег, беруть участь у міжнародних турнірах: відкритий чемпіонат Республіки Білорусь (м. Мінськ, Білорусія, 2017 р.), «Pragua Cheer Open-2019» (м. Прага, Чехія, 2019 р.).

Результати спортсменів забезпечують досвідчені, самодостатні тренери, які надихають на щоденну роботу та нові звершення: Сергій Синиця, Тетяна Синиця, Анастасія Арканова, Анастасія Шендрик, Таміла Кропивка, Марія Богданова, Інна Троцька, Дарина Піддубна, Оксана Кабак, Анастасія Пронь.

 

© 2020 lviv-inform

Мої відео