Львів Інформ

Станіслав Жолудєв назвав оленями 20% голів ДВК Дніпропетровської області

Станіслав Жолудєв назвав оленями 20% голів ДВК Дніпропетровської області
33711 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час транспортування бюлетенів до окружної виборчої комісії 20% голів дільничних виборчих комісій взяли із собою печатки. За це порушення передбачена кримінальна відповідальність, оскільки створює підстави для фальсифікації результатів голосування.

Печатка має залишатися на дільничній виборчій комісії. Всі зміни в протоколи можна вносити лише на загальних зборах членів ДВК, і в жодному разі не в дорозі або на території ОВК. Всіх голів ДВК про це попереджають. Та багато хто нічого не боїться і навіть показує печатку представникам ЗМІ.

"Божевільні. Вони демонстрували на відеокамеру і говорили пошепки, що я привезла з собою печатку, бо щось треба буде робити, — ділиться останніми враженнями від підрахунку голосів голова Комітету виборців України Станіслав Жолудєв. - І відкриває сумку, і показує цю печатку. Вона її демонструє камері, але це шепоче, щоб не чули інші. Що це? Олені, вибачте".

Комітет виборців України лише констатує це грубе порушення "Закону про вибори". А звертатися до правоохоронців з вимогою відкрити кримінальне провадження, за словами Станіслава Жолудєва, мають суб’єкти виборчого процесу. Звісно, якщо захочуть… Та, як свідчить практика, жодного голову ДВК в Дніпропетровській області за махінації з печаткою не притягнули до кримінальної відповідальності.

Читайте також: Лише один мажоритарник у Дніпропетровській області переміг "Слуг народу"

© 2020 lviv-inform

Мої відео